logo
RNTV Live

Serie întreruptă de lider

af0f2ce8-c781-4b1d-92c3-4d65f4e7afd0
Cristian Anghelescu

Seria de victorii consecutive pe teren propriu, care ajunsese la opt, a Tricolorului LMV Ploieşti s-a oprit aseară, când elevii antrenorilor Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au întâlnit liderul campionatului, Volei Municipal Zalău, în prima etapă din returul Fazei a II-a din Divizia A1 la volei masculin, Grupa I valorică (locurile 1-6).

Pentru Tricolorul LMV, care a încheiat turul fazei finale cu două victorii, nu a fost cea mai bună zi, începând din start cu stângul, lăsându-i pe oaspeți să se desprindă în primul set. Ploieștenii au condus cu 5:4, dar sălăjenii au întors rezultatul, după patru puncte la rând.

Tricolorul LMV a revenit la o singură lungime, după primul timeout tehnic, scor 8:9, însă nu a găsit soluțiile pentru a stopa atacurile oaspeților. Echipa vizitatoare s-a distanțat, apoi, la cinci puncte, scor 15:10, după care Milivojevic, Dushkov și Centelles au menținut ecartul de patru-cinci lungimi, până la scorul de 15:19.

Volei Municipal Zalău a punctat de două ori la rând, pentru a duce scorul la cea mai mare diferență înregistrată, 15:21. Tricolorul LMV nu a găsit resursele să revină, în ciuda punctelor reușite de Grigoraș și Voinea, iar oaspeții au câștigat primul set, scor 25:19.

În actul secund, Tricolorul LMV a avut inițiativa în debut, punctând de două ori la rând. Însă, tot de la 5:4, oaspeții au preluat conducerea, punctând de trei ori consecutiv, iar la primul timeout tehnic se aflau în frunte, scor 8:6. Dushkov și Grigoraș au readus ploieștenii la un singur punct în urmă, scor 8:9, echipa din Sălaj răspunzând cu două puncte la rând.

Totuși, Zhylinskyi și Centelles au readus gazdele la conducere, scor 12:11, iar seria de patru puncte consecutive a ploieștenilor l-a făcut pe antrenorul Marian Constantin să solicite timp de odihnă. A urmat o perioadă benefică oaspeților, care au profitat de erorile multe prea ușoare ale gazdelor, iar Volei Municipal Zalău s-a desprins la 19:15.

Vargas, Dushkov și Centelles au punctat, apoi, pentru Tricolorul LMV, care dădea semne de revenire, după un parțial de 5:2. Dar, oaspeții s-au desprins imediat, ajungând la trei mingi de set. Zhylinskyi a salvat prima șansă a adversarilor de a închide actul, dar Volei Municipal Zalău a încheiat setul din a doua oportunitate, scor 25:22.

Un pic demoralizați după pierderea și celui de-al doilea set, jucătorii antrenați de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu au cedat inițiativa în debutul actului al treilea, oaspeții creându-și un avantaj de trei puncte, scor 3:0, respectiv 5:2.

Dar, cu un joc bun la blocaj, Vargas, Centelles și Voinea au redat încrederea ploieștenilor, care au preluat conducerea, după un parțial de 6:2. Vargas a menținut, apoi, echipa gazdă în avantaj, scor 9:8, respectiv 10:9, moment în care oaspeții au întors rezultatul, scor 10:11.

A urmat o perioadă excelentă a Tricolorului LMV, care a adus aminte de ce a ocupat prima poziție în clasament de-a lungul sezonului. Zhylinskyi, Voinea și Vargas au readus gazdele în frunte, după patru puncte la rând. Nu avea, însă, să fie desprinderea așteptată, deoarece Volei Municipal Zalău, care a venit la Ploiești cu gândul de a se apropia de titlu, a răspuns cu un joc la blocaj mai eficient, revenind la conducere, scor 21:19, în urma unui parțial de 7:2. Iar oaspeții s-au, distanțat, apoi, chiar la 23:20, ajungând aproape de a închide meciul în trei seturi.

Zhylinskyi, însă, a avut alte gânduri pentru finalul setului. După un punct excelent, a urmat o serie foarte bună pe serviciul său, Tricolorul LMV apărându-se exemplar, iar Centelles, Vargas și Dushkov (cu două blocaje) au întors soarta actului, adjudecat de gazde cu scorul de 25:23, set în care atacul ploieștenilor a funcționat extraordinar, încheind cu 68% procentaj (17/25).

În setul al treilea, gazdele s-au aflat la timonă până la 4:3, moment în care, inexplicabil, nimic nu a mai funcționat în tabăra ploieșteană. Volei Municipal Zalău nu a avut nevoie de invitație pentru a gestiona momentul de slăbiciune al gazdelor, oaspeții desprinzându-se la un incredibil 13:5!

Grigoraș și Zhylinskyi au oprit seria oaspeților, pe moment, echipa din Zalău majorând, totuși, diferența la nouă lungimi, scor 16:7, respectiv 19:10. Tricolorul LMV nu avea, însă, să cedeze fără o luptă serioasă, ceea ce a și oferit în finalul setului.

Dushkov și Ghimeș au închis perfect culoarele de atac ale adversarilor, iar Tricolorul LMV a revenit în joc, după un parțial de 7:2. Gontariu a răspuns pentru oaspeți, ducând scorul la 22:17, dar Centelles a făsit soluțiile bune în atac, iar gazdele s-au apropiat la doar două puncte, scor 23:21.

După un timeout al sălăjenilor, aceștia au reușit să ajungă la trei mingi de meci și, deși Zhylinskyi a salvat prima dintre acestea, diferența s-a dovedit prea mare pentru ca Tricolorul LMV să revină, Volei Municipal Zalău închizând setul la 25:22, obținând victoria în patru seturi.

În celelalte partide ale etapei din Grupa I valorică, Steaua București s-a impus pe terenul echipei CSM București, scor 3:1 (22:25, 27:25, 25:18, 25:21), iar SCM U Craiova a învins, tot în deplasare, pe CS Arcada Galați, scor 3:2 (26:24, 20:25, 23:25, 25:19, 18:16). Astfel, cu patru etape înainte de final, clasamentul arată în felul următor: 1. Volei Municipal Zalău 67p, 2. CS Arcada Galați 64p, 3. SCM U Craiova 62p, 4. Steaua București 60p, 5. Tricolorul LMV Ploiești 52p, 6. CSM București 34p.

Pentru Tricolorul LMV urmează penultima deplasare din acest sezon, sâmbătă, de la ora 18:00, oferind replica echipei campioane SCM U Craiova.

Casetă

Tricolorul LMV Ploieşti – Volei Municipal Zalău 1:3 (19:25, 22:25, 25:23, 22:25)

Sala Sporturilor „Olimpia”, spectatori: circa 350.

Tricolorul LMV: Daniel Vargas, Aleksandar Milivojevic, Hiroshi Centelles, Pavel Dushkov, Kostiantyn Zhylinskyi, Jose Carrasco – Goran Skundric. Au mai jucat: Florin Voinea, Cosmin Ghimeș (căpitan), Andrei Grigoraș, Tomasz Rutecki; rezerve neutilizate: Vladan Aleksic, Kostiantyn Riabukha, Tudorel Farcaș. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Volei Municipal: Leonardo Dal Bosco (căpitan), Răzvan Mihalcea, Karel Linz, Vlad Cuciureanu, Adrian Gontariu, Matthias Valkiers – Adrian Feher. Au mai intrat: Rareș Bălean, Cornel Miron; rezerve neutilizate: Mihai Tarța, Filip Constantin. Antrenori: Marian Constantin, Bogdan Nicolae.

Arbitri: Bogdan Stoica (Bucureşti), Nicolae Marin (Galaţi).

Observator FRV: Mihai Ioanovici (Bucureşti).

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor