logo
RNTV Live

Sfânta Lumină adusă din Ierusalim va îmbrățișa România sâmbătă seară

Lumina sfanta Ierusalim sursă foto ego.ro
Erika Stoica

Într-o tradiție ce datează din 2009 și inițiată de Patriarhul Daniel, Sfânta Lumină va fi adusă din Ierusalim în seara zilei de sâmbătă, 4 mai 2024. Părintele arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, va fi responsabil de transportul acesteia și va oferi Lumina Sfântă delegaților eparhiilor Patriarhiei Române prezenți la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din București, cunoscut și ca Aeroportul Internațional „Otopeni”.

Această manifestare a credinței ortodoxe este unul dintre cele mai anticipate momente ale anului, considerată un miracol și o binecuvântare pentru comunitatea creștină. Lumina Sfântă este cunoscută pentru că se aprinde miraculos deasupra Sfântului Mormânt în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12:30 și 14:30, și nu arde în primele minute.

Pregătirile pentru acest moment sacru încep încă din Vinerea Mare, când Sfântul Mormânt este inspectat meticulos pentru a asigura autenticitatea acestui miracol. Inspectorii, care nu sunt creștini, sunt desemnați să verifice încăperea Sfântului Mormânt pentru a exclude orice sursă de foc, garantând astfel autenticitatea evenimentului. La momentul potrivit, ușa se sigilează, iar Lumina Sfântă este pregătită să fie împărtășită credincioșilor.

Așteptăm cu nerăbdare ca această tradiție străveche să aducă lumină și speranță în inimile tuturor credincioșilor în această perioadă sfântă a Paștelui.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor