logo
RNTV Live

Sfaturi pentru a pătrunde în siguranţă într-un autoturism îngheţat: Nu dezgheţaţi încuietorile maşinii sau geamurile cu apă caldă!

masina inghetata
rnews

O problemă pe care o resimţiţi odată cu gerul este şi îngheţarea portierelor autoturismului pe care îl conduceţi. Soluţia de degivrare este bună dacă o daţi cu o seară înainte pe încuietoare, dar când temperaturile scad cu mult sub 0 grade, nici aceasta nu-si mai face treaba aşa cum ar trebui. Specialiştii spun că primul pas spre succes este răbdarea: Nu trageţi de încuietori pentru că vă puteţi avaria maşina şi niciodată nu puneţi apă caldă!

1. Forțarea ușilor poate deteroira chederele. Astfel, se poate folosi un spray special pentru dezgheţare, lichid de parbriz special pentru iarnă sau spirt. Folosirea apei fierbinţi poate sparge geamurile sau poate îndepărta vopseaua. La fel de eficient este un amestec format dintr-un sfert alcool și trei sferturi apă, care se introduce într-un recipient cu pulverizator cu care se stropește apoi parbrizul. În câteva secunde, gheața se topește.

2. Cum se deschide o încuietoare înghețată? Încălziți vârful cheii cu o brichetă  timp de 5 secunde, după care introduceti-o în încuietoare, apăsați ușor (însă nu forțați) timp de 5 secunde. Repetati procedura, încuietoarea se va deschide în foarte scurt timp. (cheia fiind calda va topi micile dopuri de gheață)

3. O soluţie mai comodă, dar şi mai costisitoare (între 300 şi 400 de euro), este instalarea unui sistem de pornire a motorului prin telecomandă: cu ajutorul lui poţi începe dezgheţarea maşinii în timp ce eşti în casă şi fără să deschizi uşa autoturismului.

http://www.auto-bild.ro/stiri/cum-sa-dezgheti-usa-la-masina-eficient-atentie-nu-folosi-apa-calda-113403.html?ref=yfp

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor