logo
RNTV Live

Și în România există joburi „ca afară”. Ploiesti West Park – quality jobs, quality services

DCIM100GOPROG0011201.
Oana Stoica

Cel mai mare parc privat de business din sud-estul Europei se situează la marginea municipiului Ploiești, pe teritoriul administrativ al comunei Ariceștii-Rahtivani.

Construit de la zero într-o zonă care, cu numai zece ani în urmă, era doar un câmp părăsit, Ploiesti West Park a devenit un centru economic important unde se întâlnesc 60 de companii multinaționale care oferă mii de locuri de muncă într-un mediu de performanță și siguranță la standarde internaționale.

Pe lângă cifrele economice uluitoare, parcul industrial și de business reprezintă, pentru angajații săi, certitudinea că și în România există locuri de muncă de calitate, unde respectul față de angajat și grija pentru securitatea în muncă reprezintă priorități de grad zero, nu doar simple cifre bifate pe un formular standard de securitate în muncă.

Ploiesti West Park – rezultatul experienței internaționale

Belgienii de la Alinso Group, dezvoltatorul Ploiesti West Park, au implementat în România experiența acumulată pe plan internațional, după investiții majore în parcuri industriale și de business în Belgia și Germania. Alinso Group a pus România și județul Prahova pe harta parcurilor industriale private, respectând, totodată, standardele de calitate și performanță din vestul Europei.

Asistență tehnică de specialitate și intervenție rapidă

Ploiesti West Park, care se întinde pe 300 de hectare, oferind spații industriale de închiriat, terenuri de vânzare, însă și mentenanță pentru buna funcționare a echipamentelor clienților, își respectă angajații din toate punctele de vedere. Securitatea și condițiile de muncă la cel mai înalt standard european reprezintă priorități de grad zero pentru conducerea Ploiesti West Park.

Echipele de mentenanță ale parcului intervin rapid de fiecare dată când o companie din parc întâmpină dificultăți de ordin tehnic.

„Oferim servicii integrate, de la lucrări de reparații în regim de urgență, cu complexitate diversă, antreprenoriat în domeniul construcțiilor, până la intervenții în situații de urgență asigurate cu personal calificat prin echipa de pompieri a parcului. Ne tratăm clienții din parc cu respect, iar angajații noștri sunt calificați și pregătiți să ajute ori de câte ori este cazul”, explică Ivan Lokere, CEO Alinso Group, dezvoltatorul Ploiesti West Park (Foto)

Citește și: Cheia dezvoltării: diversitate și inovație. Ivan Lokere, CEO Alinso Group, prezent în cadrul Realty Forum 2018, cel mai important eveniment de Real Estate din România

„Echipa de intervenție”

„Munca într-un parc de business unde activează 60 de multinaționale venite de pe toate continentele implică multe provocări. Echipa de mentenanță din cadrul PWP este formată din specialiști în instalații cum ar fi HVAC, rețea de canalizare, rețea electrică. Ne dorim ca partenerii noștri din parc să își desfășoare activitatea în condiții foarte bune, de aceea colegii noștri depun toate eforturile pentru a le oferi clienților servicii de întreținere și reparații la cele mai înalte standarde și în cel mai scurt timp”, spune Ivan Lokere.

Costin Curteanu este coordonatorul echipei de mentenanță din Ploiesti West Park.

În fiecare dimineață, la începerea programului de lucru, discută împreună cu colegii săi „ordinea de zi”, stabilind prioritățile de serviciu.

„În ședința de dimineață trasăm un plan al zilei, în funcție de lucrările aflate în desfășurare ne împărțim sarcinile, totul este organizat și fiecare își cunoaște atribuțiile. Sigur că pot apărea, pe parcursul zilei, lucrări noi, intervenții neprogramate. Dacă sună un client din parc și ne semnalează o defecțiune care îi poate afecta în mod direct fluxul de producție, ne organizăm rapid pentru a interveni potrivit procedurilor. Secretul eficienței echipei noastre este acela că fiecare își cunoaște atribuțiile și calificarea. Actionăm proactiv. Lucrăm într-un mediu relaxat, iar acest lucru se reflectă în mod pozitiv asupra calității serviciilor pe care le oferim clienților din parc”.

Citește și: ANIVERSAREA SUCCESULUI. Ploiești West Park (PWP), cel mai mare parc privat de afaceri din sud-estul Europei, își celebrează cei 10 ani de activitate. Sute de milioane de euro investiți și mii de joburi de calitate lângă Ploiești

„În domeniul nostru nu e loc de improvizație”

„În PWP nu există intervenții la care să improvizăm. În funcție de gradul de complexitate a lucrării și diversitatea echipamentelor electrice sunt situații în care soluția tehnică finală este agreată în urma consultării comune a echipei. Nu facem rabat de la calitate!

Menținerea standardului de calitate se reflectă întotdeauna în garanția lucrării, de aceea utilizăm materiale și produse originale, asigurând în acest mod o funcționare optimă a echipamentului și protecția utilizatorilor.

Există o comunicare permanentă cu managementul parcului, atât din punct de vedere profesional, cât și personal. Există înțelegere, depășim împreună orice situație, întrucât, ca în orice domeniu, întâlnim și obstacole în activitatea zilnică. Nu suntem priviți ca niște subordonați, suntem cu toții colegi. Este o atmosferă foarte bună, constructivă, bazată pe respect reciproc”, declară Cătălin Rotaru, electrician în cadrul echipei de mentenanță a PWP.

Citește și: Capital străin transformat în investiție de succes. Ploiești West Park este cel mai mare Business Park din sud-estul Europei. „Acesta este doar începutul”

„Pe lângă faptul că ni se pun la dispoziție toate dotările necesare desfășurării activității în condiții bune, ai sentimentul de stabilitate. Nu găsești asta în multe locuri în ziua de azi. Lucrez în PWP de câțiva ani și suntem o echipă unită, ne înțelegem și ne susținem, indiferent de funcție sau calificare. Stabilitatea locului de muncă este foarte importantă pentru orice angajat. Există norme de securitate, există echipament, salariile sunt plătite la timp. Poți să spui că este un loc de muncă de unde poți ieși la pensie”, spune Gabriel Eftimie – instalații/întreținere.

Ploiesti West Park – carte de vizită

O investiție de mai multe sute de milioane de euro în ultimii zece ani, 60 de companii renumite care oferă locuri de muncă la doar câțiva kilometri de Ploiești, mii de angajați plătiți cu salarii competitive, implicare socială și dezvoltarea unor relații excelente cu autoritățile și comunitatea locală – aceasta este cartea de vizită prezentată de Alinso Group din Belgia, dezvoltatorul Ploiești West Park (PWP), cel mai mare parc industrial și de afaceri din sud-estul Europei.

Citește și: Cum dezvolți performanță în două țări post-comuniste. Conexiunea dintre Leuna Park Germania și Ploiești West Park

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor