logo
RNTV Live

Simona Halep, declarată cea mai bună jucătoare a anului 2016 în cadrul Galei Tenisului Românesc

5844793107e54
Cristian Anghelescu

Simona Halep, numărul 4 în clasamentul WTA, a fost desemnată cea mai bună jucătoare a anului 2016 în cadrul Galei Tenisului Românesc, festivitate care a avut loc aseară la Clubul Fratelli din Capitală.

Conducerea FRT a premiat de asemenea și cea mai bună performanță din tenisul românesc la Jocurile Olimpice, medalia de argint cucerită de Horia Tecău și Florin Mergea în proba de dublu de la Rio de Janeiro, precum și pe cel mai bine clasat jucător român în clasamentul de simplu ATP, Marius Copil, locul 132.

Premiile decernate în cadrul galei au fost următoarele:

Cel mai bun junior sub 14 ani din Europa — Radu Mihai Papoe

Cea mai bună ascensiune în circuitul ITF — Smaranda Oana Corneanu

Cea mai bună ascensiune la senioare — Elena Gabriela Ruse

Premiu pentru performanțe deosebite în 2016 — Irina Begu

Cea mai bună ascensiune la dublu — Monica Niculescu

Cel mai bine clasat jucător la simplu — Marius Copil

Cea mai bună performanță din tenisul românesc la Jocurile Olimpice — Horia Tecău și Florin Mergea

Cea mai bună jucătoare a anului 2016 — Simona Halep.

Iată declarația Simonei Halep, imediat după decernarea trofeului: “Sună frumos <<jucătoarea anului>>!Mă bucur că am primit acest titlu. Am avut rezultate destul de bune și sper ca în 2017 să fie și mai bune. Am avut an frumos, un an bun. Am început destul de greu, pentru că am fost bolnavă, dar apoi am revenit și am câștigat trei titluri. Unul a fost foarte important, cel de la Madrid, dar consider că și cel de la București a fost destul de important. Asta pentru că am jucat acasă și l-am câștigat pentru

a doua oară. Acum sunt bucuroasă să fiu prezentă aici. Chiar eram nerăbdătoare când am auzit de gală, ca să ne strângem din nou să mai vorbim, să mai glumim. Este un eveniment frumos”, a spus sportiva din Constanța.

Halep a declarat că se bucură de finalurile de an când petrece mai mult timp în țară. “Eu cred că stau vreo două luni maximum pe an acasă. Dar profit la maximum de aceste zile. Îmi este îndeajuns. Îmi place ceea ce fac și sper să fac cât mai mult timp de acum înainte”, a menționat ea.

Numărul 4 mondial a afirmat că este o onoare să îl aibă căpitan nejucător pe Ilie Năstase la echipa de Fed Cup, precizând că nu îi este teamă de criticile acestuia. “Dânsul a fost alături de noi mereu. Pentru mine e o onoare să îl am pe bancă și sper să câștig ambele meciuri de data asta. M-am obișnuit cu criticile. M-a criticat destul anii precedenți, așa că nu e o problemă. Dar sper să joc atât de bine încât să nu mă critice așa de mult. Oricum, eu sunt sigură că o să ne mai și amuzăm cu dânsul pe lângă teren. E plăcut să-l avem în echipă, sper să ne meargă din ce în ce mai bine”, a adăugat jucătoarea în vârstă de 25 de ani.”

La rândul său, Ilie Năstase a spus: “Fetele cam știu ce au de făcut. Eu pot să le încurajez în momentele mai grele de pe scaun, altceva ce să le spun? Nu voi fi antrenor, eu doar o să stau pe scaun. Ele toate au antrenori, iar dacă aceștia le mai strigă câte ceva, nu o să mă bag eu. În meciurile respective o să mă bag, dar la altceva nu. Dacă trebuie să vorbesc, vorbesc, dacă nu, nu mă mișc, mă fac statuie mută. Am fost anul ăsta la Roland Garros și le-am văzut pe fetele noastre și pe cele din Belgia. Acum așteptăm să vedem rezultatele de la Australian Open, să vedem în ce formă sunt acolo, iar apoi vom putea discuta mai mult. Simona este numărul 1 în echipă și normal că voi conta pe ea foarte mult. O să fie problemă la dublu, probabil. Încă nu am discutat despre dublu, dar o vom face în următoarele săptămâni”.

Năstase speră ca din noua postură să nu fie eliminat de pe teren, așa cum s-a întâmplat în anii ’90 când era căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României. “Eu am fost și la băieți căpitan. M-am certat și pentru ei. M-au dat afară prin Africa de Sud, ce-am mai pățit și acolo, vai de mine. Sper să nu mă dea afară și de aici”, a adăugat el.

Întrebat dacă o va convoca pe jucătoarea Sorana Cîrstea, cea care a spus că numirea lui în locul Alinei Tecșor în postura de căpitan nejucător este ”ciudată” și ”suspectă”, Ilie Năstase a răspuns: “Nu știu cine a zis, ce a zis, dar eu o să fac echipa după clasament. Dacă Sorana intră, eu o iau, nu am nicio problemă. Dar dacă nu intră, eu nu fac concesii, așa cum se făceau înainte probabil”.

sursa: agerpres

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor