logo
RNTV Live

Sinaia a fost stațiunea cea mai căutată de turiști în acest an. Numărul străinilor care și-au petrecut vacanța în Prahova a crescut semnificativ în 2018

Sinaia
Oana Stoica

A fost un an de excepție pentru operatorii din turism.

Sinaia a fost stațiunea cea mai căutată de turiști în acest an. Numărul străinilor care și-au petrecut vacanța în Prahova a crescut semnificativ în 2018.

Conform Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova, acum, la final de sezon, gradul de ocupare al judeţului Prahova este mai mare față de 2017.

Numărul de sosiri în judeţ a crescut cu până la 5% faţă de anul trecut.

În schimb, numărul înnoptărilor a crescut cu peste 10% faţă de sezonul estival din 2017.

Cea mai mare creştere o înregistrăm în rândul turiştilor străini care au ales să petreacă aici sejururi medii cu 35% mai lungi comparativ cu anul anterior.

De asemenea media înnoptărilor acestor turişti a fost cu 20% mai mare decât în sezonul de vară 2017.

Gradul de ocupare în judeţ în sezonul ce tocmai s-a încheiat a fost de 100% pe weekend-uri. În timpul săptămânii s-a înregistrat un grad de ocupare mediu în Sinaia de peste 85%.

În Azuga şi Buşteni gradul de ocupare a fost de peste 75% iar în zona premontana – Campina şi Breaza) de peste 70%.

Un turist a plătit în medie pentru un sejur în zona montană în Sinaia, Azuga sau Buşteni 1000 de lei/camera pentru 3 nopţi de cazare. În zona Breaza şi Campina s-a plătit aproximativ 500 lei/camera pentru un sejur de 3 nopţi.

Am avut un sezon foarte bun mai ales datorită voucherelor de vacanţă care au adus un surplus de turişti romani în Prahova. Au energizat sectorul turistic într-o foarte mare măsură. Am observat un flux bun de turişti chiar şi în luna iulie care a fost neobişnuit de ploioasă. Cred că acordarea voucherelor de vacanţă va contribui la o creştere semnificativă şi în sezonul de iarnă” a declarant Adrian Voican, Preşedintele APDT Prahova.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/evenimentul-toamnei-la-cazino-sinaia-cat-a-costat-inchirierea-cazinoului-pentru-nunta-nepotului-regelui-mihai/

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor