logo
RNTV Live

Situație explozivă la TCE! Angajații amenință cu greva generală! Societatea somează Primăria Ploiești

Ciprian Radu

Angajații amenință cu greva generală!

TCE stă pe un butoi de pulbere! Angajații ies în stradă astăzi. Protestul este anunțat la ora 15.00. Sindicatul amenință cu greva generală. De partea cealaltă, societatea a somat Primăria Ploiești și se pregătește pentru o acțiune în instanță! 

Tensiunea a urcat la cote alarmante din cauză că municipalitatea nu a virat banii aferenți acoperirii pierderilor pe 2016.

Deși există o hotărâre de Consiliu Local în acest sens, suma de 6,7 milioane de lei la care se adaugă TVA nu a ajuns în conturile TCE.

Motivul îl reprezintă lipsa vizei CFP (control financiar preventiv).

Directorul societății spune viza trebuia acordată fără probleme. Se bazează inclusiv pe răspunsuri în scris primite de la juriștii Primăriei, la adresele formulate de TCE în acest sens.

Ultima procedură efectuată de societatea de transport în cumin a fost înregistrarea unei somații de plată. Municipalitatea are termen de 15 zile să ia o decizie.

În caz contrar, TCE se va adresa instanțelor.

“Situația este, într-adevăr foarte tensionată. Oamenii sunt nemulțumiți. Mi se pare inadmisibil ca o hotărâre de consiliu local să fie blocată de un funcționar din Primărie. Noi am retrimis factura și o somație. În cazul în care nu se conformează în termenul legal, vom declanșa o acțiune în instanță”. – Nicolae Alexandri, director TCE, pentru Republika News.

Grevă generală

Sindicaliștii sunt foc și pară! Din cauză că nu au fost virați banii aferenți pierderilor pe 2016, conducerea societății a reconsiderat acordarea primelor de vacanță și a tichetelor de masă. Asta pentru a nu risca nerespectarea eșalonării datoriilor la ANAF, punând astfel în pericol societatea.

Oamenii ies astăzi în stradă, urmând să picheteze Palatul Administrativ. Acțiunea este programată de la ora 15.00. Vor participa și sindicaliști de la Blocul Național Sindical.

CITEȘTE și VIDEO: Haos la SGU! Angajații sunt amenințați! Lider de sindicat: Să vină organele abilitate!

Angajații au anunțat că vor declanșa și greva generală, în caz că problemele nu se rezolvă repede.

“Vom avea o acțiune de protest la ora 15.00. Situația este gravă. Suntem hotărâți ca, în cazul în care banii nu vor fi deblocați, să declanșăm greva generală. Vom opri transportul în comun în Ploiești!” – Ion Mișcă, lider de sindicat TCE.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor