logo
RNTV Live

Situație tot mai critică la Slănic

Raed-Arafat_RzV-1024×683
Erika Stoica

În urma evaluărilor și deciziilor luate în cadrul ședinței extraordinare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a dispus măsuri urgente pentru siguranța comunității din Slănic.

În contextul situației actuale din localitatea Slănic, perimetrul de siguranță va fi extins, iar comunitățile din proximitatea zonei afectate vor fi evacuate pentru eliminarea oricărui pericol potențial. Instituția Prefectului și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova vor coordona operațiunea de evacuare în cel mai scurt timp posibil.

În plus, în urma directivei secretarului de stat și șefului DSU, dr. Raed Arafat, o nouă echipă din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) va fi trimisă în Slănic. Această echipă, alături de specialiști în domeniul construcțiilor și al mineritului, va efectua o nouă recunoaștere și o analiză detaliată a situației.

Acțiunile DSU sunt menite să asigure protecția și securitatea locuitorilor din Slănic și din zonele învecinate, iar intervenția promptă reflectă angajamentul instituției față de siguranța cetățenilor.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

pnlvolonanupuslbogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor