logo
RNTV Live

Şoferii prahoveni sunt campioni ai inconştienţei la volan. S-a stabilit un nou record al săptămânii

foto-Sofer-beat-crita–retinut-de-politistii-de-patrulare-avea-1-08-miligrame-de-alcool-pe-litru-1504177366
Mihai Constantinescu

Beţi mangă la volan

Şoferii prahoveni sunt campioni ai inconştienţei la volan. S-a stabilit un nou record al săptămânii.

Când vine vorba despre regulile de aur ale circulaţiei, prahovenii par să le aibă pe ale lor. Aceasta poate fi explicaţia pentru care tot mai mulţi conducători auto sunt surprinşi la volan, pe drumurile publice, deşi sunt beţi criţă.

Poliţiştii prahoveni au prins, în ultimele zile, mai mulţi şoferi inconştienţi pe drumurile din judeţ. Aceştia au fost prinşi conducând fie fără a avea permis sau sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul dintre ei chiar a stabilit un record al săptămânii pentru cât de beat era.

Au fost întocmite 9 dosare penale pentru conducere sub influența alcoolului, doar la sfărşitul săptămânii trecute. De asemenea au aplicat 198 de sancțiuni contravenționale (84 pentru viteză excesivă), în valoare de 74.455 lei.

 Astfel, vineri, în timpul unei acțiuni desfășurate pe timp de noapte, polițiștii au depistat pe DN 1 doi conducători auto beţi criţă. Aveau o concentrație alcoolică în aerul expirat de 0,64, respectiv 0,68 mg. Cel de-al treilea a fost depistat duminică seara, deplasându-se pe DN 1B, în localitatea Bucov. Acesta avea o concentrație de 0,98mg alcool pur în litrul de aer expirat (”record” al acestui weekend).

Fiecare dintre cei depistați a fost condus la spital, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, fiindu-le întocmite dosare penale în acest sens.

În aceeaşi zi,la sediul Secției de Poliție Rurală nr. 11 Drajna, s-a prezentat un bărbat, în vârstă de 73 de ani. A solicitat să i se elibera autorizație provizorie de reparație pentru autoturismul propriu. A motivat că l-a avariat în urma efectuării unor manevre în garaj.

Polițiștii au dat curs solicitării, însă, în urma verificărilor, au stabilit că bărbatul, aflat sub influența alcooului (0,68 mg alcool pur în aerul expirat) și-ar fi condus autovehiculul de la domiciliu, până la sediul Poliției (aproximativ 5 km).

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului.

Alcoolul a făcut probleme şi la Gornet. Ce s-a descoperit

O zi mai târziu, poliția a fost sesizată cu privire la un incident care a avut loc în Gornet-Cuib.

Ajunși la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 46 de ani, din  localitate, a condus un autovehicul, a pierdut controlul asupra direcției și a lovit poarta unui vecin. Acesta din urmă ar fi ieșit din casă pentru a vedea ce s-a întamplat. Conducătorul auto i-ar fi adresat cuvinte jignitoare, după care a părăsit locul evenimentului.

Șoferul a refuzat, invocând motive medicale, să fie testat cu etilotestul. Același pretext a fost invocat și când personalul medical a încercat să îi preleve cea de-a doua mostră de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, a rezultat și faptul că acesta nici nu deține permis de conducere, astfel încât polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru infracțiunile de conducere fără permis și refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Au mai întocmit dosare penale pentru infracțiunea de conducere sub influența alcoolului polițiștii din Băicoi (0,69 mg alcool pur în litrul de aer expirat), Boldești Scăeni (0,46 mg/l) și Predeal Sărari (0,79 mg/l) și Ploiești (femeie de 35 de ani, din Ploiești, 0,58 mg/l).

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/veste-soc-a-murit-ionela-prodan-fiica-ei-este-distrusa/

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/surprize-surprize-retelarii-care-efectueaza-lucrari-in-ploiesti-au-avut-parte-de-o-intalnire-neasteptata-vezi-cu-cine/

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/perchezitii-la-camatari-din-ploiesti-politistii-au-descoperit-un-adevarat-arsenal/

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor