logo
RNTV Live

Spitalul Municipal, în chinurile concepției! Scandal maxim pe tema locației

Spitalul Municipal, în chinurile concepției! Scandal maxim pe tema locației
Ciprian Radu

Scandal maxim pe tema locației pentru Spitalul Municipal

Spitalul Municipal Ploiești este în “chinurile concepției”. Consilierii ploieșteni vor, dar nu se pun de acord unde să îl facă. De aici, un nou scandal care a aprins serios spiritele la ședința extraordinară de luni a Consiliului Local Ploiești. 

Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a fost introdus un proiect privind preluarea unei suprafețe de aproximativ 9 hectare și mai multe clădiri de la MApN.

Inițiatorul proiectului a fost primarul Adrian Dobre.

CITEȘTE și Război total în CL Ploiești! Viceprimarul Ganea era să rupă masa!!

Pe scurt, după consultări cu reprezentanții MApN, tranzacția s-ar fi făcut în anumite condiții, găsite inaccpetabile de către consilierii PSD/ALDE.

Una dintre ele prevedea ca, în cazul în care Primăria Ploiești nu-și asumă ridicarea spitalului într-un termen precis, pierde terenul.

Alta, pe respectivul teren situat pe strada Torcători, sunt 14.000 metri pătrați de suprafață clădiri care trebuie demolate.

Ar mai fi, în plus, reabilitări la unele corpuri de clădire prinse în contract, dar și alocarea unor spații locative în sarcina Primăriei.

Cei de la PSD/ALDE au pus problema găsirii unui teren aflat deja în proprietatea municipalității. Care nu este condiționat și care nu necesită investiții suplimentare.

Primarul Adrian Dobre a explicat că Ploieștiul nu are niciun teren disponibil care să se preteze la construirea unui spital. Nici măcar cel din vecinătatea Spitalului Județean. Dobre a precizat că acesta impune dificultăți considerabile pentru asigurarea căilor de acces. Și că, din cauza pânzei freatice aflate aproape de suprafață, ar fi nevoie de fonduri uriașe pentru drenarea zonei și protejarea facilităților pe care spitalele le au la subsol.

Grupul PSD/ALDE a reclamat însă că nu a știut de acest proiect de hotărâre. Și a solicitat trecerea problemei prin comisia de specialitate. Și venit, ulterior, cu o propunere într-o ședință normală de Consiliu Local.

Totodată, social-democrații susțin că există terenuri în proprietatea municipalității pe care poate fi construit spitalul. Evitându-se astfel cheltuieli suplimentare și contracte restrictive.

Viceprimarul George Pană (foto) a reclamat lipsa unor specificații elementare din proiectul de hotărâre prezentat, dar și a altor specificații. Cum ar fi adresa terenului. În proiect era trecut simplu, “intravilan județul Prahova” (foto).

În replică, Dobre i-a acuzat pe majoritarii din CL Ploiești că duc în derizoriu o problemă fundamentală pentru ploieșteni. A specificat că există în respectivul proiect datele de cadastru pentru suprafața vizată.

În orice caz, social-democrații și cei de la ALDE au cerut prograrea proiectului. Pentru că nu au fost suficiente voturi în acest sens (fiind vorba de proiect de patrimoniu), s-a trecut la votarea acestuia. Proiectul a picat.

A urmat un scandal în toată regula, în care consilierii s-au acuzat reciproc de conduită necorespunzătoare. Scandalul s-a terminat cu pumnii în masă ai viceprimarului Ganea și intervențiile pe ton ridicat, cu ruperile de ritm ale lui Gheorghe Sârbu, de la PNL.

Cât despre spitalul cu care s-au bătut în piept toți aleșii ploieșteni, indiferent de culoarea politică, acesta e în “chinurile concepției” de ani buni. E durată, deci.

Să vedem când vor începe chinurile facerii…..

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor