logo
RNTV Live

Statistică înfiorătoare:la fiecare patru ore, o persoană este violată. Se pregătesc pedepse mai dure

Şocant!Ofiţerii BCCO Ploieşti au dat de urma unui bătrân care se dădea drept adolescent şi făcea asta
Mihai Constantinescu

Închisoare pe viaţă pentru violatori

Statistică înfiorătoare:la fiecare patru ore, o persoană este violată. Se pregătesc pedepse mai dure.

Aceasta este realitatea crudă cu care se confruntă România de astăzi. Probabil numărul victimelor este cu mult mai mare. De ruşine sau de frică, uele persoane aleg tăcerea, lăsând liber un monstru care poate ataca oricând, pe oricine, poate chiar pe acea persoană pe care a mai violat-o şi în trecut.

VEZI ŞI https://portal.republikanews.ro/violator-serie-deosebit-de-periculos-din-prahova-eliberat-de-putin-timp-din-puscarie-fost-gasit-vezi-unde/

Se doreşte ca situaţia să se schimbe, în sensul ca autorul faptei să fie pedepsit mai aspru

„În România au loc anual peste 2.500 de violuri. Conform statisticilor Poliției Române, un viol are loc la fiecare patru ore. Deși statisticile oficiale indică o creștere a numărului de infracțiuni de viol, Noul Cod Penal, intrat în vigoare la 1 februarie 2014, prevede pedepse mai blânde pentru autori decât precedentul cod.

Actuala lege validează ideea conform căreia violul e o infracțiune minoră și nu descurajează procedura unor astfel de fapte abominabile și nici nu asigură protecția victimei”, se arată în expunerea de motive.

Violul ar putea fi pedepsit cu detenţie de viaţă.

„Pedeapsa este detențiune pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi atunci când sunt înregistrate circumstanțe agravante: victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului, victima este rudă în linie dreaptă, frate sau soră; victima nu a împlinit vârsta de 16 ani; fapta a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice; fapta a avut ca urmare vătămarea corporală; fapta a fost săvârșită de două sau mai multe persoane împreună.

Dacă fapta a avut ca urmare moartea victimei, pedeapsa este detențiune pe viață și interzicerea exercitării unor drepturi”, se mai arată în expunerea de motive.

sursa GreatNnews

Foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor