logo
RNTV Live

Staţiunile montane din Prahova, vedetele zilei de 24 ianuarie

sursa foto ski-si-snowboard.ro
Mihai Constantinescu

Staţiunile montane din Prahova, vedetele zilei de 24 ianuarie

Mulţi dintre cei care au avut liber astăzi au dat o fugă la munte. Staţiunile montane din Prahova au fost vedetele zilei de 24 ianuarie. Gradul de ocupare a fost de 98% în Sinaia, Azuga şi Buşteni şi de 60% în Breaza şi Câmpina .

Pentru această perioadă turiştii au achitat 700 lei/noapte/cameră dublă cu mic dejun inclus la un hotel de 4 stele, în jur de 300 lei/noapte/cameră dublă cu mic dejun la un hotel de 3 stele, în timp ce la o vilă de 3 stele tariful a fost de aproximativ 230 lei/noapte/cameră dublă.

Următoarea perioadă pentru care se pregătesc hotelierii este vacanţa intersemestrială a copiilor – între 4 şi 10 februarie. Pentru această vacanţă spaţiile de cazare din judeţ au început să se umple şi este recomandat ca doritorii să se grăbească pentru că unele unităţi sunt deja complet ocupate.

În Bucegi multe trasee montane au pericol mare de avalanşă. Este  recomandată mare grijă şi informarea în prealabil asupra stării traseului care se doreşte a fi parcurs.
Toate parcurile de distracţie şi obiectivele turistice sunt deschise pentru public în această perioadă.

“Sărbătorile au trecut iar turiştii încă prefera Prahova, în principal că destinaţie pentru sporturile de iarnă, stratul mare de zăpadă, instalaţiile rapide pe cablu şi vremea atrăgându-i aici în număr foarte mare. Ne aşteptam ca staţiunile să fie pline şi pe parcursul vacanţei copiilor, hotelierii pregătind pachete speciale pentru turiştii care aleg să petreacă vacanţa aici.”A declarat Adrian Voican, Preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Prahova.

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor