logo
RNTV Live

Statul ar putea susţine plata ratelor pentru achiziţionarea unei locuinţe. Vezi ce categorie de persoane este vizată

prima casa
Mihai Constantinescu

Statul ar putea plăti ratele la casă

Statul ar putea susţine plata ratelor pentru achiziţionarea unei locuinţe. Vezi ce categorie de persoane este vizată.

Povara plaţii ratelor la locuinţă ar putea deveni amintire. Cel puţin la asta se referă un proiectul de lege care a trecut de cele două camere ale Parlamentului. Acesta va fi trimis pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis. Cei de care s-ar putea bucura de acest ajutor vor fi polițiștii și militarii.

Potrivit actualelor reguli, militarii și polițiștii au dreptul la o compensație pentru chirie de până la 50% din salariul de bază, respectiv din solda lunară. Trebuie să fie numiți sau mutați în interesul serviciului într-o altă localitate decât cea de domiciliu, nu trebuie să fie proprietarul unei locuințe în localitate respectivă, inclusiv soția sau soțul.

Beneficiarii care îndeplineau condițiile pentru compensație de chirie, dar au renunțat sau nu au optat pentru acest drept, având în derulare un credit imobiliar, pot primi compensație pentru plata ratelor.

Citeşte continuarea AICI.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/video-avem-dovada-cum-te-parlesc-legal-cei-de-la-sgu/?fbclid=IwAR1Y4C5k2Di31Ld_XP7fr_R_sCpUzNXzMi-IhA6FVA3XY0H9cZwOidnQj2E

Foto cu carater ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor