logo
RNTV Live

Ștefan Dănescu a avut dreptate: fără leasing operațional!

Ștefan Dănescu - consilier local PSD
Oana Stoica

Se cumpără autobuze noi

Pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local Ploiești, este și proiectul privind achiziționarea a 50 de autobuze noi, cu motoare Diesel Euro VI. Fără leasing operațional, ci cu bani de la bugetul local.

Despre această achiziție urgentă, ținând cont de gradul de uzură al vehiculelor folosite de TCE, se vorbește încă de anul trecut.

Primarul Adrian Dobre a insistat inițial pe achiziționarea acestor mijloace de transport în comun în sistem de leasing operațional. Încă de atunci, consilierul local Ștefan Dănescu, a contrazis părerea primarului.

Dănescu, împreună cu întreg grupul PSD din Consiliul Local, au demonstrat că leasing-ul operațional este păgubos.

Conform unor calcule simple, un autobuz ar fi costat, prin leasing operațional, 210.000 euro, fără TVA.

Citește și : https://portal.republikanews.ro/discutii-pe-tema-autobuzelor-tce-ploiesti-prin-leasing-un-singur-autobuz-ar-costa-298-000-euro-video/

Ștefan Dănescu a avut dreptate : fără leasing operațional!

După îndelungi discuții, propunerea consilierului Ștefan Dănescu, ca aceste autobuze să fie achiziționate cu bani din bugetul local, a fost acceptată.

”Varianta PSD, de a achiziționa aceste autobuze noi cu bani de la bugetul local, dar și cu ajutorul unui credit, s-a dovedit nu doar viabilă ci și mai ieftină decât cea propusă de primarul Dobre. Dacă acestea autobuze ar fi fost cumpărate prin leasing operațional, cum dorea primarul, acestea ar fi costat peste 210.000 euro fără TVA. În varianta propusă de noi, un autobuz nu costă mai mult de 180.000 de euro, fără TVA. O economie de 30.000 de euro la fiecare mijloc de transport, înseamnă în total o economie de 1,5 milioane de euro. Cred că e o sumă importantă cu care primăria poate face alte lucruri în Ploiești”, ne-a declarat consilierul local PSD, Ștefan Dănescu.

Achiziția se va face etapizat, în prima fază fiind cumpărate 15 autobuze noi. Ele trebuie achiziționate din fonduri proprii.

Citește și: https://portal.republikanews.ro/foto-document-primaria-vrea-sa-cumpere-autobuze-noi-vezi-aici-studiul-de-oportunitate/

Ultimul studiu de oportunitate realizat, arată că, pentru intervalul 2014 -2020, conform Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană pentru Polul de Creștere Ploiești, municipalitatea poate achiziționa pentru modernizarea/înnoirea parcului de autovehicule cu tracțiune electrică 25 de tramvaie și 21 de troleibuze.

Având în vedere că suma alocată pentru municipiul Ploiești este de 45 de milioane de euro, din care 30 milioane pot fi cheltuite pentru POR axa 4, reiese că posibilitatea achiziționării de mijloace electrice este redusă, se arată în studiul respectiv.

Citește și: http://jurnalulph.ro/administratie/35807-primarul-dobre-contrazis-de-angajatii-primariei-achizitia-de-autobuze-in-leasing-operational-paguboasa-pentru-ploiesti-foto.html

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor