logo
RNTV Live

Ștefan Dănescu: ”În loc să încurajăm sportul, îi încurajăm pe copii să vină să mănânce mici și floricele și să asculte versuri nepotrivite!”

frame danescu
Oana Stoica

 

S-a tot vorbit în ultimele zile despre sportul prahovean care se află în moarte clinică. Nicoleta Crăciunoiu, această femeie de fier care conduce orașul după bunul plac, a tras și cortina peste sportul de performanță al orașului. Și de parcă nu era suficient, iată că avem și ”lăutari” la prohod!

Vorbim despre Festivalul ”Ploiești – Magie, Feerie și Povești”. Un festival de teatru și artă pentru copii care se va desfășura în week-end la Ploiești. Primarul Dobre a reușit însă să confiște și bucuria celor mici, așa că a acaparat evenimentul aducând în concert trupe celebre: Carla’s Dreams și Holograf. Dacă este să socotim costurile evenimentului, se adună cu ușurință peste 35.000 de euro. Sunt costuri legate de închirierea scenei, sonorizare, dar și artiști. Pentru o cântare, moldovenii de la Carla’s Dreams cer 8.000 de euro, plus multe alte lucruri. Pe lângă 4 bodyguarzi, 2 locuri de parcare sau whisky, băieții din Chișinău mai cer în contract să aibă și paie lungi, la masa de protocol, sucuri și energizante. Totodată, Holograf nu vine în concert pe mai puțin de 10.000 de euro.

Și în timp ce se aruncă cu bani pe concerte suspect de ”electorale”, primarul nu a găsit bani și pentru cei 1000 de copii care activează în 12 secții ale CSM Ploiești. Vorbim de copii care fac sport de masă, nu de performanță. Pentru acești 1000 de copii, costurile ce țin de antrenamente, masă și transport, săli și antrenori, nu depășesc 70.000 de euro pe lună. Adică de două ori cât dă primăria pentru câteva ore de spectacol. Situația a creat indignare în rândul ploiștenilor, acei ploieșteni care au copii și care iubesc sportul. Consilierul local PSD, Ștefan Dănescu, a reacționat dur : ”Este incredibil ce se întâmplă în acest oraș. Sportul este îngropat cu bună știință. Avem 1000 de copii care activează în cadrul CSM. De ce nu s-au găsit bani pentru a susține activitatea lor sportivă, care pe viitor poate deveni performanță? Culmea este că s-au găsit bani, și nu puțini…pentru trupe care nu sunt deloc ieftine. Două trupe mari din muzica românească, dar total nepotrivite cu evenimentul dedicat copiilor. Ca să nu mai vorbim că în loc să încurajăm sportul, îi încurajăm pe copii să vină să mănânce mici și floricele și să asculte versuri nepotrivite. Putem oare compara câteva ore în care le dai distracție de zeci de mii de euro cu susținerea a 1000 de copii să facă sport?”

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor