logo
RNTV Live

Ștefan Dănescu : ”Nu putem da aviz favorabil pentru o instalație care pune viața copiilor în pericol”

frame danescu
rnews

Un ploieștean aduce acuzații Comisiei de Patrimoniu a Consiliului Local Ploiești, pe motiv că nu a primit autorizație pentru a monta o instalație de tiroliană la Sala Sporturilor.

Cristian Olteanu, cel care a solicitat autorizația, a declarat în spațiul public că ”a primit aviz negativ pentru acest proiect, deși inițial a primit unul pozitiv”. Am contactat membrii Comisiei de Patrimoniu și ne-am lămurit imediat.

Este adevărat că domnul Olteanu a solicitat autorizarea montării unei instalații de tiroliene, în vara anului trecut. Omul a venit însă fără nici un fel de documentație și fără avize de la instituțiile abilitate. Ba mai mult, schița proiectului era făcută de mână, cu pixul.

” L-am întrebat pe domnul respectiv din ce sunt făcuți stâlpii de susținere. Pentru că, efectiv, doar doi stâlpi erau desenați pe schița respectivă. Dumnealui a răspuns că sunt din lemn de plop. Firesc, am cerut lămuriri despre documentația care lipsea, despre avize de la pompieri, mediu, și celelalte instituții care avizează astfel de activități. Comisia a dat aviz favorabil, dar condiționat de completarea documentației. Lucru care nu s-a întâmplat. Mai mult, la ceva timp a venit să solicite autorizarea pentru 20 de metri pătrați, deși inițial erau 40 de metri pătrați. Când a revenit, mirosea și a alcool și a devenit obraznic cu membrii comisiei. Noi nu putem aviza ceva care poate pune în pericol viața copiilor. Asta i-am și cerut domnului respectiv, să demonstreze că este o instalație sigură”, ne-a declarat Ștefan Dănescu, președintele Comisiei de Patrimoniu.

Și ceilalți membri ai comisiei spun același lucru. Mai ales că avizul negativ a avut șapte voturi, adică unanimitate. Practic, Cristian Olteanu i-a sfidat pe toți, spunând că ”are relații”….și că va obține avizul favorabil. Nu a prezentat avize și nici un fel de proiect care să poată primi o astfel de autorizație. Ba mai mult, spun membrii comisiei, individul nu doar era obraznic, dar și sub influența băuturilor alcoolice, aproape de fiecare dată când a ajuns în fața consilierilor locali.

”El a venit fără documentație și spunând că nu-i trebuie nici un fel de aviz pentru punerea în funcțiune a tirolienei. Dar vorbim de copii aici, de siguranța lor. Nu ne putem juca cu așa ceva. A venit acum trei săptămâni iar în comisie. Era beat mort. Și după ce a cerut autorizație pentru 40 de metri pătrați, apoi pentru 20, acum spunea că vrea doar pentru 3. Acest individ se joacă cu viața copiilor. Noi nu îi obstrucționăm activitatea, vrem doar ca aceasta să se desfășoare legal și în siguranță”, a declarat Marilena Stanciu, consilier local și membru în Comisia de Patrimoniu.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor