logo
RNTV Live

Strategia ‘Tehnica Salamului’, aplicată de Stalin în Europa de Est pentru subminarea politicilor liberale

joseph-stalin-gettyimages-464426375
Constantin Corina

În era digitală, “tehnica salamului”, strategia utilizată de Stalin în Europa de Est pentru a submina politici liberale, se reinventează pe platformele online, iar România devine din nou terenul de experimentare

În era digitală, politica se desfășoară nu doar în sălile de ședințe ale parlamentelor, ci și pe internet, unde mase de oameni exprimă nemulțumiri și cer schimbări radicale în clasa politică. Această mișcare vine dintr-o profunda lipsă de încredere în politicienii din partidele tradiționale, împingând mulți oameni să se orienteze către extreme și extremiști în căutarea unei alternative.

Dr. Dragoș Cîrneci, psiholog specialist în Neuroștiințe, subliniază faptul că comunicarea politică trebuie să fie simplă și accesibilă pentru a avea impact asupra maselor. Cu toate acestea, simplificarea mesajelor nu garantează o înțelegere corectă, deoarece fiecare individ își interpretează informațiile în funcție de propriile sale convingeri și experiențe.

Consultanții politici sunt conștienți că nu pot ajunge la toată lumea, ci doar la anumite segmente ale populației. În ciuda eforturilor de direcționare a mesajelor către anumite grupuri, succesul este legat de factori statistici și de calitatea sondajelor de opinie. Manipularea întregii populații este utopică, iar soluțiile radicale propuse de politicienii extremiști pot aduce riscuri majore, deoarece lumea este construită pe compromisuri și nuanțe de gri.

Victor Negrescu, europarlamentar al Partidului Socialiștilor Europeni, avertizează că popularitatea pe rețelele sociale nu înseamnă automat credibilitate și capacitatea de a aduce schimbări pozitive în societate. Într-o epocă în care like-urile devin monedă de schimb social, este esențial să ne asumăm responsabilitatea de a înțelege diferențele și de a exercita presiune asupra politicienilor pentru a oferi soluții concrete și sustenabile.

‏‏‎ ‎

‏‏‎ ‎

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor