logo
RNTV Live

Sub asediul urşilor. Reprezentanţii Prefecturii Prahova trag un semnal de alarmă: probleme cauzate de urşi, în creştere. Vezi zonele cele mai periculoase

curte Atacat de urs în propria curte
Mihai Constantinescu

Urşii pun stăpânire pe multe zone din Prahova

Sub asediul urşilor. Reprezentanţii Prefecturii Prahova trag un semnal de alarmă: probleme cauzate de urşi, în creştere. Urșii pun stăpânire pe tot mai multe zone din județ.

Într-un comunicat al Prefecturii Prahova se specifică faptul că în ultima perioadă au fost înregistrate numeroase probleme cauzate de aceste animale sălbatice.

Au fost semnalate atacuri asupra locuitorilor, asupra animalelor domestice cât și pagube în gospodării. Acestea s-au produs atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, animalele sălbatice aparând și în intravilanul localitaților.

Zonele considerate de risc sunt orașele Bușteni, Breaza – Nistorești, Sinaia, Comarnic, Azuga, Slănic și comunele prahovene Măneciu – Cheia, Iordăcheanu, Telega, Șotrile, Valea Doftanei, Brebu, Bertea, Secăria.

Doar în ultima perioadă Jandarmii de la Inspectoratul de Jandarmi Județean ”Colonel Alexandru Enescu” Prahova, au efectuat peste 52 de intervenții în aceste zone  .

Pentru a veni în sprijinul populaţiei, în zonele de risc au fost constituite echipe mixte de jandarmi şi reprezentați ai ocoalelor silvice și Fondului Cinegetic şi patrulează.

Administațiile locale prahovene și-au exprimat îngrijorarea cu privire la frecvența acestor incidente și, împreună cu serviciile publice deconcentrate cu atribuții în domeniu, monitorizează permanent aceste evenimente.

Ce trebuie să facă prahovenii pentru a se feri de neplăceri

Pentru a se feri de neplăceri, prahovenii sunt sfătuiţi să evite deplasările în păduri, zonele împădurite, traseele montane nemarcate, din zonele considerate de risc. De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să sune de urgenţă la 112 dacă este observată prezenţa urşilor.

sursa comunicat Prefectura Prahova

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor