logo
RNTV Live

Succes extraordinar, după un joc magnific pe final

volei
Cristian Anghelescu

CS Arcada Galați – Tricolorul LMV Ploiești 2-3 (25:14, 22:25, 25:20, 21:25, 11:15)!

Tricolorul LMV Ploiești avea o misiune foarte dificilă astăzi, în derbiul etapei a XIX-a din Divizia A1 la volei masculin, evoluând pe terenul echipei CS Arcada Galați, medaliată cu bronz în sezonul trecut și ocupanta poziției secunde înaintea acestei runde. Dar, echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a realizat un joc extraordinar, mai ales în ultima parte, reușind un succes deosebit de important, chiar dacă doar în tiebreak.

Totuși, CS Arcada Galați, echipă antrenată de Martin Stoev, a dominat primul act. Tricolorul LMV a contat puțin în debutul jocului, când a egalat la 3 și s-a apropiat la 6:5, după care nu a mai reușit să pună mari probleme gazdelor, care s-au desprins la 11:6. Iar blocajul gălățenilor a împiedicat o revenire a ploieștenilor, CS Arcada distanțându-se la 16:9, îndreptându-se spre un succes clar cu 25:14 în actul inaugural.

În setul secund, cu Vargas intrat ca universal, situația de pe teren s-a inversat, Tricolorul LMV având inițiativa, încă din debut, când a câștigat primele patru puncte ale actului. Gazdele au replicat, printr-un serviciu bun al lui Pașcan, apropiindu-se la 4:3.

Echipa ploieșteană a refăcut, pe moment, o diferență de trei puncte, cu Voinea și Milivojevic în prim plan, gazdele au egalat la 6, dar jocul bun prestat de Dushkov și de Carrasco a desprins Tricolorul LMV la 10:6, pentru ca Vargas și Milivojevic să ducă scorul la 17:10. CS Arcada a forțat o revenire, punctând de patru ori la rând, cu același Pașcan la serviciu, iar gazdele s-au apropiat, apoi, la două puncte, scor 20:18.

Vargas și Voinea, însă, au tăiat avântul gazdelor, iar Tricolorul LMV și-a procurat patru mingi de set. Gălățenii au mai dat ceva emoții ploieștenilor, punctând de două ori la rând, dar Dushkov, servit perfect de Carrasco, a închis actul la 25:22.

Setul al treilea a început cu multe servicii greșite de ambele părți, dar gazdele s-au aflat în frunte, conducând la două puncte, scor 4:2, respectiv 5:3. Apoi, De Pra a ghicit apărarea ploieșteană la fileu, ajutând echipa din Galați să se desprindă, scor 10:6. Gazdele au majorat chiar ecartul, grație unui blocaj mai eficient, scor 16:9.

Ghimeș și Dushkov au readus echipa ploieșteană în joc, după un parțial de 5:2, dar gazdele au avut răspuns, menținând un avantaj între 4 și 6 puncte până la final, adjudecându-și setul cu scorul de 25:20.

Elevii antrenorilor Stancu și Marinescu s-au mobilizat excelent în setul al patrulea, dovedind putere de caracter, controlând jocul în mare parte a actului. Încă din start, Voinea și Vargas au dus scorul la 3:1, pentru ca ploieștenii să majoreze apoi ecartul la 6:2. Fostul jucător al Tricolorului LMV, pe vremea când evolua în eșalonul secund, Liviu Cristudor, a readus echipa gălățeană în joc, contribuind în special la preluare, Arcada Galați apropiindu-se la un singur punct, scor 10:9.

Vargas, Carrasco și Milivojevic au refăcut un avantaj de trei lungimi, scor 16:13, ecart menținut până la 20:17.

Gălățenii au revenit din nou la un singur punct, scor 20:19, dar Voinea, Skundric (excelent la preluare în unele momente deosebit de importante), Vargas și Milivojevic (care a contat și la blocaj) au adus Tricolorul LMV în situație de a închide setul, scor 24:20. Iar, după un as reușit de Gradinarov, Milivojevic a pus punct setului, scor 25:21, trimițând meciul în prelungiri.

Jocul din tiebreak a fost la cote înalte, cele două echipe fiind greu de departajat. Prima care s-a desprins la mai mult de un punct a fost Tricolorul LMV, scor 10:8, după un serviciu excelent al lui Carrasco Angulo, coordonatorul ploieștenilor realizând unul dintre cele mai bune jocuri ale sale din acest sezon.

Apoi, Dushkov a mărit avantajul, după un atac perfect și un blocaj de senzație, scor 12:9, iar Centelles și Milivojevic au contribuit pentru a aduce echipa ploieșteană la patru mingi de meci. Efortul antrenorului Stoev de a destabiliza evoluția ploieștenilor a fost dejucat, iar Tricolorul LMV s-a impus cu scorul de 15:11, luându-și o oarecare revanșă pentru înfrângerea suferită pe teren propriu în turul fazei întâi.

Astfel, echipa antrenată de Sergiu Stancu și Mădălin Marinescu a produs prima înfrângere pe teren propriu a CS Arcada din această ediție de campionat.

Casetă

Sala: „Dunărea”, Galați. Spectatori: circa 800.

CS Arcada: Zhekov, Janic, Spînu, Pașcan, De Pra, Radovic – Rosic. Au mai jucat Cristudor Gradinarov, Despotovski, Laza. Rezervă neutilizată: Dumitrache. Antrenori: Martin Stoev, Neculai Harabagiu.

Tricolorul LMV: Carrasco, Aleksic, Dushkov, Milivojevic, Voinea, Rutecki – Skundric. Au mai jucat Grigoraș, Vargas, Centelles, Riabukha, Ghimeș, Farcaș. Rezervă neutilizată: Zhylinskyi. Antrenori: Sergiu Stancu, Mădălin Marinescu.

Arbitri: Benone Vișan, Alexandru Prodana – ambii din București.

Observator FRV: Constantin Ispas, din București.

sursa: tricolorullmvploiesti

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor