logo
RNTV Live

Suntem departe de lumea bună a fotbalului! România-Polonia 0-3, pe „Arena Naţională“

FOTBAL:ROMANIA-POLONIA, PRELIMINARIILE C.M 2018 (11.11.2016)
Cristian Anghelescu

România a făcut cel mai slab joc al său din ultimii ani și a depășită la toate capitolele de Polonia, golurile fiind marcate de Kamil Grosicki (11) și Robert Lewandowski (83, 90+1 – penalty).

Polonia a controlat jocul încă din start, iar prima ocazie a fost semnată de Grosicki (10), care a șutat fără preluare, dar mingea a fost prinsă de Tătărușanu. Un minut mai târziu, același Grosicki a făcut un cursă senzațională, de aproape 40 de metri, a depășit mai mulți jucători și a marcat.

Polonia a dominat în continuare, dar atenția s-a mutat în tribune, unde în minutul 22 au izbucnit incidente între suporteri, polonezii și românii aruncând torțe unii înspre alții, fapt care a determinat intervenția jandarmilor, care au calmat spiritele.

Prima ocazie a României, una destul de mare, a fost ratată de Chiricheș, în urma unei lovituri libere, însă Fabianski (32) a respins reluarea fundașului din câțiva metri.

Oaspeții au mai avut o oportunitate în min. 37, când șutul lui Blaszczykowski a fost respins de Tătărușanu.

În minutul 42, un grup de suporteri români de la peluză au afișat un banner ”Rapid nu moare”, au aprins torțe și apoi le-au aruncat pe teren, spre portarul polonez Fabianski, meciul fiind întrerupt de arbitru circa 30 de secunde pentru îndepărtarea obiectelor pirotehnice.

Prima repriză s-a încheiat cu un șut al lui Blaszczykowski (45+1), prins de Tătărușanu.

După două schimbări făcute la pauză, introduși Andone și Prepeliță, România a avut un forcing în debutul reprizei secunde, dar neconcretizat. Polonia a avut prima ocazie de la reluare, prin Lewandowski, care a tras periculos din lovitură liberă (53). Atacantul lui Bayern Munchen s-a prăbușit la pământ un minut mai târziu, după ce o petardă a explodat lângă el. Meciul s-a reluat după o întrerupere de circa patru minute, în care arbitrul a discutat oficialii de pe margine, iar Lewandowski a primit îngrijiri medicale.

Acesta a luftat (61) din poziție de finalizare în marginea careului mic. Andone a tras apoi la colțul scurt, iar Fabianski a respins în corner (67). Tricolorii au cerut penalty în două rânduri, dar nu s-a acordat nimic, iar Săpunaru a primit cartonaș galben pentru proteste din postura de rezervă.

Polonia a mai avut o situație bună, un voleu de la distanță al lui Zielinski (70), trimis puțin alături de poartă. Grosicki (76) a produs din nou emoții la poarta noastră, dar Tătărușanu a fost la post.

Soarta meciului a fost tranșată de Robert Lewandowski, care a marcat în min. 83 la capătul unei acțiuni personale, cu un șut în cros, după o pasă a lui Teodorczyk. Scorul final a fost unul de forfait, după ce Lewandowski a transformat un penalty pe care tot el l-a obținut (90+1).

A fost primul eșec din mandatul lui Christoph Daum, unul usturător, care micșorează drastic șansele de calificare la Mondialul din Rusia.

România:Tătăruşanu – Benzar, Chiricheş, Grigore, Toşca – Hoban (Prepeliţă ’76), R. Marin – Ad. Popa (Andone ’46), N. Stanciu (Keşeru’80),  Chipciu – Stancu. Selecţioner: Christoph Daum.

Polonia: Fabianksi – Piszczek, Glik, Pazdan, Jedrejczyk –  Krychowiak –  Blaszczykowski, Zielinski (Teodorczyk ’81), Linetty (Maczynski ’70), Grosicki (Peszcko ’89) –  Lewandowski. Selecţioner: Adam Nawalka.

În celălalt meci al grupei, Danemarca a învins pe Kazahstan cu 4-1. Golurille învingătorilor au fost marcate de Cornelius ’15, Eriksen ’36 din penalty, ’90+2 şi Ankersen ’78, în timp ce pentru oaspeţi a înscris Suiumbaiev ’17.

Ierarhia Grupei E după patru etape

  1. Polonia – 10 pct, 2. Muntenegru – 7 pct, 3. Danemarca – 6 pct, 4. ROMÂNIA – 5 pct, 5. Armenia – 3 pct, 6. Kazahstan – 2 pct

Ce urmează pentru tricolori?

26 martie 2017: Armenia – Kazahstan (ora 19:00), Muntenegru – Polonia, România – Danemarca(ora 21:45)

10 iunie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – Armenia, Polonia – România(ora 21:45)

1 septembrie 2017: Kazahstan – Danemarca (ora 19:00), Danemarca – Polonia, România – Armenia (ora 21:45)

4 septembrie 2017: Armenia – Danemarca (ora 19:00), Muntenegru – România, Polonia – Kazahstan (ora 21:45)

5 octombrie 2017: Armenia – Polonia (ora 19:00), Muntenegru – Danemarca, România – Kazahstan(ora 21:45)

8 octombrie 2017: Danemarca – România, Kazahstan – Armenia, Polonia – Muntenegru (ora 19:00)

sursa foto: sportpictures

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor