logo
RNTV Live

Supărarea lui Butufei

cristian-anghelescu
Cristian Anghelescu

Cum se preconiza, lotul Petrolului  a fost cosmetizat în această scurtă vacanță de vară, noii jucători veniți fiind mai aproape de ceea ce Tavi Grigore și-a propus pentru eșalonul al treilea. Sau, cel puțin, așa se crede și se dorește!

Ca la toate echipele care vor mai mult, din toată lumea, și la Petrolul au fost aduși fotbaliști care să ajute la o nouă promovare. Și, implicit, din lot au fost debarcați unii dintre jucătorii care au strâns mai puține minute în precedenta ediție sau care, pur și simplu, nu și-au convins antrenorul.  Sunt cazurile lui Vladimir Butufei, Daniel Iancu și Michael Jipa, trei dintre fotbaliștii care și-au pierdut statutul de “lup activ”. Iar, la cum se prezintă acum lotul, nu este deloc exclus ca și alți 2-3 băieți să fie nevoiți să-și găsească alte angajamente…

Problema este însă alta, una care apare semestrial și care produce destule emoții dar și frustrări atât pentru fotbaliștii eliminați cât și pentru unii dintre suporteri.

Subiectul merită să fie detaliat fie și pentru faptul că, de regulă, după astfel de despărțiri cei în cauză aleg să-și verse nemulțumirile pe rețelele de socializare. Iar de aici și până la interminabilele discuții, care mai de care mai personale și mai pline de obidă, nu este decât un pas.

Concret, Butu a considerat că două postări pe Facebook i-ar putea alina supărarea și că fanii îi vor înțelege sentimentele:

  • “Deși îmi este greu să mă exprim în cuvinte și nu cred că meritam să fiu primul jucător dat afară după acest prim an, se pare că parcursul meu la FC Petrolul Ploiești se oprește aici. Vreau să mulțumesc tuturor din cadrul clubului pentru acest an greu, dar minunat în care ne-am îndeplinit obiectivele, în care m-am simțit extraordinar, suporterilor pentru sprijinul necondiționat de care au dat dovadă pe tot parcursul sezonului, pentru că am avut privilegiul de a pune umărul la renașterea Petrolului și să urez multă baftă în drumul unde îi este locul și anume în Liga 1!
  • Este curios cum, după venirea unui sponsor la echipă, acum toți jucătorii declară că Petrolul are cei mai frumoși suporteri și cea mai frumoasă galerie. Aceiași erau și vara trecută, când nu se îngrămădea nimeni și din contră, o refuza toată lumea, nu s-au schimbat peste noapte!

Până la un punct, este de înțeles! Nu este ușor să te vezi în afara întregului și, cu siguranță, chiar te poți supăra: pe antrenor, pe conducători, pe oricine! Numai că, dacă este să fim obiectivi, la ce fotbaliști sunt acum pe postul lui șansele de a mai fi prins echipa erau nule! Iar faptul că, la fiecare meci, se vor regăsi în formație doar șapte fotbaliști cu vârsta peste 19 ani… ar trebui să-i fi dat de gândit înainte să scrie!

Butufei nu ar mai fi prins echipa de bază niciodată și el trebuie să fie primul care recunoaște asta. Că mâinile strânse anul trecut au fost mâini ale prieteniei, nicidecum ale nerecunoașterii. Butu trebuie să-și reconsidere poziția și statutul de fotbalist și să înțeleagă delicatețea momentului. Știu că-i este greu, orice despărțire este dureroasă, dar în cazul lui aș zice că Tavi Grigore nu a greșit! Iar în dreptul lui Iancu și Jipa, nici atât!

Butufei trebuie să urmărească noua ediție de campionat cu atenție. O va putea face grație abonamentului pe care clubul îl va pune la dispoziție pe numele său. La fel se va proceda cu toți foștii fotbaliști care au ajutat echipa. Abia atunci, în iarnă sau la vară, ar putea să comenteze despre o eventuală greșeală a clubului în privința sa. Când va vedea că sunt șanse dintre cele mai mari ca mulți dintre titularii sezonului trecut nu se vor mai regăsi în primul unsprezece! Ori el, să fim corecți, nu mai era titular nici la Liga A…

Ori, la o echipă precum Petrolul care își dorește promovări succesive, este inutil să se mai comenteze despre altceva decât despre fotbal și valoare intrinsecă. Temele despre suflet, prietenie, atașament sau dragoste față de club și suporteri trec în plan secund. Rămân doar cele legate strict de valoarea fotbalistului când intră pe gazon!

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor