logo
RNTV Live

Super oferta de la Ploieşti! Pentru ea a primit la schimb un dosar penal stufos

Ţigările şi legumele vândute de un ploieştean i-au adus dosar penal/ Maramedia
Mihai Constantinescu

Ţigările şi legumele vândute de un ploieştean i-au adus dosar penal

Super oferta de la Ploieşti! Pentru ea a primit la schimb un dosar penal stufos. Este vorba despre marfa vândută de un comerciant. Mai exact 440 țigarete produse în Republica Moldova şi peste 250 de kg de fructe și legume.

Comerciantul din Ploieşti a fost depistat pe picior greşit în urma verificărilor realizate de către Polițiștii Secției 3 Ploiești. Asupra reprezentantului întreprinderii, au fost găsite 440 țigarete produse în Republica Moldova. Totodată, s-a constatat că erau comercializate legume și fructe fără documente de proveniență. 

În consecință, polițiștii au procedat la ridicarea în vederea confiscării a tigaretelor si a peste 250 de kg de fructe și legume . Mai exact au fost confiscate 100 kilograme roșii – 69 kilograme cartofi – 24 kilograme varză – 15 kilograme ardei capia – 21,5 kilograme mere – 14 kilograme  ardei gras – 4 kilograme  conopidă – 5,5 kilograme  hrean – 80 legături verdeață.

Valoarea bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproximativ 1500 lei.

În cauză s-au întocmit acte procedurale pentru săvârsirea infracțiunii de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Persoana în cauza a fost condusă la sediul Secției nr.3 Politie, a fost sancționată cu amendă de 500 lei.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale.

sursa comunicat IJP Prahova

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor