logo
RNTV Live

Suplimentarea programului RABLA și finanțarea pentru 30.000 de instalații fotovoltaice, aprobate astăzi

Ro-La Mai mulţi bani pentru Rabla Clasic şi Ro-La
Mihai Constantinescu

Suplimentarea programului RABLA și finanțarea pentru 30.000 de instalații fotovoltaice, aprobate astăzi

Guvernul a aprobat, în ședința de astăzi, la propunerea Ministerului Mediului,Graţiela Gavrilescu, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli (BVC) al Fondului pentru Mediu și al Administrației Fondului pentru Mediu (AFM). Prin acest demers, programul RABLA Clasic pentru persoane fizice a fost suplimentat cu 135 milioane lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare.

De asemenea, tot astăzi a fost suplimentat bugetul Programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice cu 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operațional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puțin București-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR

“Iată că am reușit să mă țin de cuvânt: astăzi, în Ședința de Guvern, am aprobat două măsuri foarte importante, benefice pentru români. Prima se referă la suplimentarea bugetului programului Rabla Clasic, cu 20.000 de prime de casare. Începând de săptămâna viitoare, cei care doresc să își schimbe mașinile vechi cu unele noi, care poluează puțin, se pot adresa dealerilor auto. Iată deci că, dacă anul trecut am avut 50.000 de prime de casare în total, anul acesta vom avea 55.000. Și, dacă va fi nevoie și vom avea resurse, nu excludem încă o suplimentare, la următoarea rectificare bugetară.

A doua măsură este asigurarea finanțării noului program pentru instalarea sistemelor fotovoltaice în gospodăriile individuale, pentru producția de energie electrică și termică din surse 100% ecologice. Este cel mai ambițios program de mediu din ultimii ani. Din luna septembrie, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să își reducă costurile cu factura la energie și chiar să devină prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produsă și neutilizată va fi automat livrată în rețea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturi” ,a spus ministrul Mediului, Graţiela Gravrilescu.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor