logo
RNTV Live

Surpriză de proporții! Al 4-lea club din Liga 1 a intrat în insolvență!

5810c4fa95f9cf32454ba015
Cristian Anghelescu

Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș, care are în componența sa și echipa de fotbal Gaz Metan, a intrat în procedura de reorganizare financiară!

Gaz Metan Mediaș este una dintre revelațiile actualei ediții de campionat. Nou promovată în Liga 1, echipa antrenată de Cristi Pustai a încheiat turul pe poziția a 5-a a clasamentului, cu 20 de puncte.

Lucrurile nu stau însă la fel de bine și din punct de vedere financiar. Cu datorii de aproximativ 4 milioane de euro, Clubul Sportiv Gaz Metan Mediaș a solicitat intrarea în procedura de insolvență, cerere acceptată marți, 25 octombrie, de judecătorii Tribunalului Sibiu.

Falimentul clubului a fost cerut încă din mai 2014, 6 baschetbaliști și antrenorul de atunci al echipei Gaz Metan, Marcel Țenter, cerând falimentul clubului pentru datorii totale de 200.000 de euro.

Cea mai mare datorie a clubului Gaz Metan este însă către bugetul statului, 3.3 milioane de euro. De altfel, clubul se află în plin proces cu Direcția Generală a Finanțelor Publice Sibiu.

Jucătorii antrenați de Cristi Pustai nu și-au încasat salariile pe ultimele două luni, însă au primit asigurări că lucrurile vor intra în normal în perioada următoare.

“Intrarea în insolvență este cea mai bună soluție în momentul de față pentru Gaz Metan. Se va întocmi un plan de reorganizare în așa fel încât să ieșim din insolvență până la finalul sezonului”, a afirmat un oficial al medieșenilor, pentru Digi Sport.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor