logo
RNTV Live

Surpriză pentru elevii din şcolile prahovene. Aceştia vor primi o importantă lecţie

Trafic de minori. Acţiune de proporţii în Prahova, Iaşi şi Roman. Copiii învătaţi cum să dea loviturile în cadrul unor tabere speciale
rnews

 18 Octombrie – Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

În perioada 16 – 22 octombrie 2017, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) organizează o serie de evenimente dedicate marcării Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane – 18 octombrie, incluse în cadrul campaniei de informare şi prevenire “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”.

Campania “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane” cuprinde o serie de evenimente organizate de ANITP la nivel naţional.

La nivel central, miercuri, 18.10.2017, va avea loc Conferinţa Naţională pentru marcarea Zilei Europene de Luptă Împotriva Traficului de Persoane, la Hotelul Capitol din Bucureşti. Evenimentul va reuni reprezentanţi ai instituţiilor şi organizaţiilor ce activează în domeniul anti-trafic fiind organizat în cadrul proiectului „Reducerea amplitudinii traficului de persoane printr-o mai bună informare a cetăţenilor”

La nivel regional

În cadrul campaniei “Săptămâna luptei împotriva traficului de persoane”, fiecare dintre cele 15 Centre Regionale ale ANITP va desfăşura, în judeţele din aria de competenţă, activităţi de informare şi prevenire destinate publicului larg şi categoriilor vulnerabile.

Astfel, Centrul Regional Ploiesti  din cadrul ANITP desfasoara in aceasta perioada, activităţi prevenitive pe raza de competenta a celor 3 judete Prahova, Buzau si Dambovita, în şcoli, licee, centre de plasament, centre de cultură, deplasandu-se in acest sens in localitatile: Ploiesti, Baicoi, Valenii de Munte, Cerasu, Campina, Buzau, Ramnicu-Sarat jud. Buzau si Targoviste.

Această zi a fost instituită în anul 2007, ca urmare a recomandării Parlamentului European, precum şi a propunerii înaintate de către Comisia Europeană, pentru a atrage atenţia asupra acestei forme de crimă organizată şi pentru a influenţa în mod pozitiv deciziile şi acţiunile guvernelor, autorităţilor locale şi celorlalte instituţii publice cu privire la sclavia modernă. În egală măsură, rolul acestei zile este de a creşte nivelul de conştientizare a populaţiei şi de a stimula comunicarea şi interacţiunea între organizaţiile care activează în acest domeniu.

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

Pentru marcarea acestei zile, începând cu luna octombrie 2007, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane organizează, independent sau în colaborare cu partenerii săi guvernamentali şi neguvernamentali, campanii şi activităţi de prevenire la nivel naţional.

 

COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor