logo
RNTV Live

Surse: Capul Reţelei “Accidentul” este un condamnat pentru crimă! Vezi video de la percheziţii

Raluca Eparu

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale – I.G.P.R. au făcut în această dimineaţă 6 percheziții în județul Prahova, la persoane bănuite de săvârșirea de înșelăciuni. 3 descinderi au avut loc în comuna Podenii Noi, două în Bărcănești și una în Tomșani.

Din septembrie 2016 suspecţii ar fi săvârșit 14 infracțiuni de înșelăciune în municipiul Ploiești. Bănuiții ar fi indus în eroare persoanele vătămate, contactându-le pe numere de telefonie fixă și spunându-le că o persoană apropiată se face vinovată de producerea unui accident rutier grav. Pentru înlăturarea consecințelor penale ale accidentului, precum și sub pretextul acoperirii costurilor medicale generate de intervenția personalului medical, victimelor le-ar fi fost solicitate sume cuprinse între 2.000 de lei și 7.000 de euro, banii fiind ridicați de complici. Prin activitatea infracțională, ar fi fost cauzat un prejudiciu de aproape 67.000 de lei. De la locațiile unde au fost efectuate percheziții, polițiștii au ridicat mai multe telefoane mobile și cartele SIM.

Surse apropiate anchetei ne-au dezvăluit faptul că individul care ar fi pus totul la cale este un deţinut condamnat pentru infracţiunea de crimă, căruia nu i-ar mai păsa dacă la această condamnare s-ar adăuga şi alte infracţiuni mai puţin grave. Acesta ar fi racolat diferite persoane, prin telefon, cu ajutorul cărora să-şi pună în aplicare planul.

7 mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind  conduse la audieri. La activități au participat și luptători ai Serviciului de Acțiuni Speciale a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, precum și jandarmi. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor