logo
RNTV Live

SURSE: O familie din Ploieşti încearcă să se salveze din calea URAGANULUI IRMA. Aproape 10.000 de turişti evacuaţi

10.000 de turişti au fost evacuaţi/ sursă foto Adevărul
Mihai Constantinescu

10.000 de turişti au fost evacuaţi. O familie din Ploieşti, trăieşte coşmarul vieţii

O familie din Ploieşti încearcă să se salveze din calea URAGANULUI IRMA. Potrivit surselor republikanews.ro, familia de ploieşteni, doi adulţi şi doi copii, un băiat de 11 ani şi o fată de 16 ani, au plecat în vacanţă pe 31 august. Au plecat din România la ora 12.00. S-au cazat la un hotel din staţiunea Marti, Cuba. Staţiunea Mati se află nord-estul provinciei Matanzas. Nu s-au putut bucura de zilele de concediu până la capăt. Acum încearcă să se salveze şi să se întoarcă  teferi în Ploieşti.  Se pare că au reuşit să ia legătura cu cei din familie şi să anunţe că toţi patru sunt teferi.

Potrivit surselor noastre, se pare că părinţii au reuşit să anunţe conducerea şcolii unde cei doi copii învaţă că nu vor fi prezenţi la deschiderea noului an şcolar.

Cel mai probabil vor ajunge în ţară marţi sau miercuri.

Ce se întâmplă în Cuba

În aşteptarea uraganului Irma, apărarea civilă din Cuba a ridicat joi nivelul de alertă în şapte provincii din centrul şi estul ţării, unde aproape 10.000 de turişti străini au fost evacuaţi, relatează AFP. Statul major al Apărării civile, care reacţionează prompt la astfel de fenomene meteo, a decretat “fază de alertă” în provinciile estice Guantanamo, Santiago de Cuba, Granma, Holguin, Las Tunas şi centrale Camaguey şi Ciego de Avila, notează cei de la stiripesurse.ro

Uraganul Irma, de categorie maximă 5 şi cu o durată de peste 33 de ore, este ciclonul cel mai intens şi mai longeviv înregistrat în lume de serviciile meteorologice, potrivit Météo France citat joi de AFP.

În weekend, uraganul  va lovi în plin Florida, unde autorităţile fac deja evacuări.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor