logo
RNTV Live

Zeci de prahoveni conduc “coşciuge” pe patru roţi. Semnalul de alarmă tras de cei de la RAR

SGU a început să ridice rablele din Ploiești!
Mihai Constantinescu

Vehicule descoperite în tarfic deşi  prezentau pericol iminent de accidente

Zeci de prahoveni conduc “coşciuge” pe patru roţi. Semnalul de alarmă tras de cei de la RAR.

Un autoturism nu mai este de foarte mult timp un moft ci o necesitate. Aşa se face că foarte mulţi prahoveni preferă să achiziţioneze o maşină cu orice preţ, chiar dacă preţul ar putea fi  chiar viaţa. Dovadă stau şi verificările din trafic realizate de către cei de la RAR Prahova.

În Prahova, în prima jumătate a anului în curs au fost verificate 864 de autoturisme. Dintre acestea 52,78% au fost neconforme, iar 26 mașini prezentau pericol iminent de accident.

1,05 % dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat), anunţă reprezentanţii RAR

În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în prima jumătate a anului 2019 au fost aplicate 470 de amenzi contravenționale și au fost retrase 344 certificate de înmatriculare.

În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.

Rezultatele controalelor desfășurate în trafic NU reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni.

Registrul Auto Român a verificat, în prima jumătate a anului 2019, din punct de vedere tehnic în trafic, 33.508 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că mai puțin de jumătate (45,47%) dintre acestea erau neconforme.

Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție.

 

 

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor