logo
RNTV Live

Suvenir pascal pentru iubitorii turfului! (VIDEO + GALERIE FOTO)

mainhipo
Cristian Anghelescu

De foarte multă vreme, am și uitat de când, nu am mai văzut o așa frenezie precum cea de la Hipodrom, din această dimineață.

Lume multă, oameni frumoși și dornici de distracție, politicieni de la toate partidele – cu și fără funcții – organizatori preocupați, mulți reprezentanți ai mass-media locală și națională.

Vă imaginați, a fost vorba doar despre inaugurarea oficială a Hipodromului de Trap, fără pariuri, fără mize, cu foarte puțină andrenalină. Ce ar fi fost să fie tot tacâmul? Probabil un festin, de vreme ce viața sportivă în acest oraș a murit subit iar lumea care adoră fenomenul nu mai are nici ce să vadă și nici pe cine să susțină!

De aceea, normal și moral ar fi ca cei care ar putea să rezolve cât mai repede problematica acestei baze sportive să o facă și să răspundă, astfel, multiplelor solicitări primite de la cetățeni. Oameni dispuși să vină și să plătească pentru a viziona cursele de trap, eventual să și cheltuie sume pentru a-și forța norocul! Ca peste tot în lumea civilizată! Pentru că, să fim serioși, cursele de cai fără mize legale pariate pot fi asemuite… bucatelor necondimentate!

1 2Reuniunea de azi a fost una specială: oaspeții au fost întâmpinați cu câte un pahar cu vin iar muzica diafană a unui cvartet de instrumentiști ai Fiarmonicii “Paul Constantinescu” a acompaniat intrarea spre înaltul tribunei principale.

3 4

Acolo, bine organizate, gazdele au indicat locurile invitaților speciali dar, firește, aceștia s-au regrupat în funcție de afinitățile politice singurele momente de concordie apărând doar la finalul fiecărei întreceri în parte. Iar startul fiecărei întreceri a fost precedat de muzica fanfarei militare! Singurul absent de marcă din sfera politicului a fost primarul Adrian Dobre, acesta fiind substituit de către Valeriu Răchită, consilierul său pe probleme de sport. La eveniment a ajuns și Mircea Dridea, unul dintre seniorii Petrolului, dar și Președintele Asociației Române de Trap, Marian Manea.

Au fost patru astfel de curse, prima rezervată cailor de patru ani și din care s-a remarcat murgul Vreme Rea, proprietatea lui Nicolae Marian.

Următoarea a fost cea a cailor de doi ani, murgul Power Nobel fiind primul la finiș. Acesta aparține Hergheliei Nan.

Cursa a treia, cea a cailor de trei ani, a revenit unui alt cal murg, Over Jet, proprietatea aceleiași Herghelii Nan.

Iar cloul, cursa dotată cu Premiul de Paști, a reprezentat o surpriză în lumea turfiștilor de vreme ce, la capătul unei întreceri foarte echilibrată, conducătorul din sulky, Roxana Popa – conducându-l pe Suvenir, proprietatea lui Marcel Sâmpetru – a devansat cai mai bine cotați precum Suni, Tutanhamon, Star Nobel sau Shadoe Effe, adversari clasați în această ordine, după Suvenir.

Premiul cel mare a avut o valoare… mică, doar 2160 de lei intrând în contul Roxanei. Apoi, pe rând, 1200, 700, 480 și 240 de lei pentru pozițiile II-V… La aceste sume s-a adăugat suma de 1000 de lei – împărțită în mod egal celor cinci – bani reprezentând o sponsorizare venită de la societatea Viking Pruszynski!

5 6Câștigătorul a fost premiat de către viceprimarul Cristian Ganea, locul doi de către Cezar Stoichiciu, directorul CSM Ploiești, iar locul al treilea de către Mihaela Rus, directorul Teatrului “Toma Caragiu”.

A fost o zi frumoasă a sportului, una dintre extrem de puținele rămase ca și propunere pentru ploieșteni.

7 8

Dar, poate, văzând că fenomenul chiar atrage și viața oamenilor poate fi mult mai liniștită fără războaiele politicianiste, ei, conducătorii aleși, vor reuși să le ofere votanților mai mult decât veșnicele promisiuni! Ar cam fi cazul!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor