logo
RNTV Live

TAS i-a redus suspendarea Mariei Sharapova

sha
Cristian Anghelescu

Suspendarea Mariei Sharapova a fost redusă de la 2 ani la 15 luni, astfel că rusoaica poate reveni în circuitul WTA în luna aprilie a anului viitor. Cel mai probabil, jucătoarea de 29 de ani va putea juca la ediţia din 2017 a turneului de la Roland Garros.

Sharapova, suspendată după ce a fost depistată pozitiv la meldonium, va efectua astfel doar un an şi 3 luni din sancţiunea iniţială şi va avea dreptul de a reveni pe teren pe data de 26 aprilie 2017.

“Am trecut prin una dintre cele mai dificile perioade ale carierei mele, dar acum, că am aflat că pot reveni în tenis în aprilie, e una dintre cele mai fericite zile. Într-un fel, simt că mi-a fost luat ceva ce iubesc şi mă simt foarte bine să-l am înapoi. Tenisul este pasiunea mea şi mi-a lipsit. Număr zilele până când voi putea reveni pe teren”, a fost prima reacţie a Sharapovei, după aflarea deciziei.

TAS, care a judecat apelul depus de Sharapova, a recunoscut că rusoaica a “încălcat codul antidoping”, însă “fără o greşeală semnificativă”. Tocmai din acest motiv, instanţa de la Lausanne a considerat această suspendare de 15 luni “mai potrivită”.

Verdictul era aşteptat pe 18 iulie, însă TAS a amânat într-o primă fază decizia pentru 19 septembrie, pentru a lăsa timp părţilor “să aducă elemente care să răspundă diferitelor întrebări”.

sursa: digisport

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor