logo
RNTV Live

TCE moare, iar Primăria nu-i acordă primul ajutor. De ce? Explicația sindicaliștilor

TCE
Ciprian Radu

Astăzi, reprezentanții TCE au avut o nouă ședință la Primăria Ploiești. De această dată, la întâlnirea informală a venit și un reprezentant al SPFL, instituția la care societatea de transport are cea mai mare datorie. SPFL a spus răspicat: datoria nu mai poate fi amânată!

Aparatul Primăriei rămâne însă blocat: nu dă undă verde plății diferenței dintre venituri și cheltuieli, deși asta ar scoate TCE din impas.

Datoriile TCE către SPFL reprezintă cam 50 la sută din totalul de 35 de milioane de lei. Diferența dintre venituri și cheltuieli pe 2016 este de 6,6 milioane de lei. Cu banii aceștia, TCE ar plăti baza pe care ar obține o eșalonare a datoriei către SPFL.

De aceea, problematica acoperirii pierderilor este vitală.

TCE a ajuns în colaps financiar, iar reprezentanții departamentelor din Primăria Ploiești își mențin avizele negative.

De altfel, sindicaliștii TCE au pus, de-a lungul timpului, câteva întrebări interesante. Una e legată de plățile făcute în anii anteriori pe același tip de contract . Alta e legată de acoperirea pierderilor la unele societăți private care lucrează tot în beneficiul ploieștenilor: “Culmea e că, la firme private, au fost acoperite diferențele, iar, la noi, care suntem “la stat”, nu se poate!”, spun oamenii.

Aceștia își explică starea de fapt astfel: “De la noi nu vine parandărăt. Nu are de unde”, susțin ei.

Așadar, răspunsul a fost nu și după ședința de azi.

Urmează o nouă întâlnire, mâine.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor