logo
RNTV Live

Tecău – Rojer, un cuplu pentru istorie 

tecau-rojer
Cristian Anghelescu

Tecău – Rojer, un cuplu pentru istorie 

Perechea româno-olandeză Horia Tecău/Jean-Julien Rojer a câștigat titlul în proba masculină de dublu la US Open. Victoria 6-4, 6-3, s-a produs în fața cuplului spaniol Feliciano Lopez/Marc Lopez în finala desfășurată la arenele Flushing Meadows din New York.

Tecău și Rojer și-au trecut astfel în palmares al doilea lor titlu de Mare Șlem, după Wimbledon 2015.

Ultimul român care a câștigat un titlu la US Open a fost Ilie Năstase, în 1975, alături de Jimmy Connors. Ei învingeau atunci cu 6-4, 7-6 cuplul olandezo-american Tom Okker/Marty Riessen.

Tecău și Rojer, capi de serie numărul 12, s-au impus în 85 de minute în fața ibericilor (11).

Cum s-a desfășurat meciul

Partida a fost echilibrată în prima sa parte, Tecău și partenerul său conducând cu serviciul, dar la 3-3 ibericii au reușit break-ul (3-4). Horia și Rojer au reușit să facă rebreak, apoi au revenit la conducere, încheind setul cu 6-4, pe serviciul adversarilor.

Actul secund a început cu un ghem foarte lung pe serviciul lui Tecău, care a reușit să îl fructifice după ce a salvat două mingi de break. La 2-1 în favoarea lor, Tecău și Rojer au reușit să facă break, iar apoi s-au desprins la 4-1. Până la final s-a mers cu serviciul, Tecău fiind cel care a închis partida, cu 6-3 în setul al doilea.

Până acum, Tecău și Rojer au avut cel mai bun rezultat la New York sferturile de finală: Tecău (2011, 2015), Rojer (2013, 2015).

Învingătorii au fost recompensați cu un cec de 675.000 și 2.000 de puncte ATP, învinșii primind 340.000 de dolari și 1.200 puncte.

Pentru român a fost a 51-a finală de dublu din carieră. Tecău și Rojer au acum patru titluri în acest an, după cele de la Dubai, Geneva și Winston-Salem.

sursa: agerpres

 

 

 

 

 

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor