logo
RNTV Live

Tel Drum la DNA! Toți oamenii lui Dragnea, chemați la audieri

PNL aruncă bomba:" Liviu Dragnea a vrut adormirea vigilenței celor care cred în "Egalitatea în fața Legii"/ VIDEO
Ciprian Radu

Toți oamenii lui Dragnea, chemați la audieri

Apropiații șefului PSD Liviu Dragnea fac coadă la DNA.

Au ajuns la audieri, în dosarul Tel Drum, Marian Fişcuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea și primul patron al firmei Tel Drum, fostul deputat Adrian Simionescu (fost șef PSD Teleorman) și Florinel Marinaş (fostul cumnat al lui Dragnea).

DNA a deschis în februarie anul trecut o primă anchetă referitoare la afacerile companiei. La începutul săptămânii trecute, a fost extinsă investigația. Jurnaliştii de la  RISE Project  au publicat un document atribuit DIPI, datat 2011, din care reiese că Liviu Dragnea ar controla, prin intermediul celor trei, societatea abonată la contracte din bani publici, scrie comisarul.ro.

Procurorii DNA început urmărirea penală față de fostul președinte al CJ Teleorman Adrian Gâdea, în afacerea Belina, locul preferat de pescuit al lui Liviu Dragnea, despre care HotNews.ro a demonstrat că a ajuns în cele din urmă la fiul liderului PSD.

Adrian Gâdea este secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, din ianuarie 2017.

În 2013, Guvernul Victor Ponta a emis o Hotărâre de Guvern 943 prin care Insula Belina și Brațul Pavel treceau de la Apele Romane la CJ Teleorman. Hotărârea era semnată de Ponta și contrasemnată, între alții, și de Liviu Dragnea, pe atunci vicepremier.

Acuzațiile procurorilor:

În luna ianuarie 2014, Adrian Gâdea, în calitate de președinte al CJ Teleorman, beneficiind de ajutorul lui Dumitrescu Mircea, nu a îndeplinit acte prevazute în dispozițiile legislației primare, fapt ce a condus la încheierea cu o societate comercială (Tel Drum, n.r.) și o altă persoană a trei contracte de închiriere având ca obiect parți din insula Belina și brațul Pavel al fluviului Dunărea (în suprafață totală de 80 ha).

CITEȘte și  La loc comanda! Fostul șef al Finanțelor Prahova a fost condamnat!

Contractele au fost încheiate pe o perioadă de 10 ani (la preturi de 1.900 lei/ha/an, 2.792 lei/lună si 3.988 lei/lună, toate fără TVA), fără organizarea unei licitații și fără inițierea și parcurgerea procedurii de emitere a unei hotărâri de consiliu județean.

Paradisul lui Dragnea

Locul preferat de pescuit al liderului PSD, Liviu Dragnea, este lacul Belina. Aici au fost facute pozele cu el și Sorin Grindeanu, la pescuit.

În noiembrie 2013, Guvernul Ponta a trecut prin HG insula Belina, lacul Belina si brațul Pavel din administrația Apelor Române în administrația Consiliului Județean Teleorman. Guvernul si-a motivat transferul prin dorinta CJ Teleorman de a dezvolta turistic zona.

Zona a fost dezvoltată, dar nu pentru oamenii de rând. Tel Drum a ridicat câteva construcții cu circuit închis în care stau Dragnea și invitații săi.

Conform comisarul.ro, proprietatea este ferită de privirile curioșilor și bine păzită. Pentru cele 70 de hectare luate în concesiune în 2014, Tel Drum plătește puțin peste 7000 de lei pe lună.

În iunie, HotNews.ro a descoperit că Tel Drum a cesionat  mai departe proprietatea. Numele firmei a ramas un secret bine pazit. HotNews.ro a obținut între timp documente care probează cum micul paradis la Dunăre a ajuns de la Tel Drum la o firma controlată astăzi de fiul lui Dragnea, Ștefan Valentin Dragnea.

În urmă cu trei ani, fiul liderului PSD încă nu figura în acționariat. Firma a renunțat la cesiune în februarie 2017, astfel că acest complex s-a întors la Tel Drum.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor