Tichete cadou de Crăciun. Află ce sumă

tichete de 500 de lei Românii vor primi tichete de 500 de lei pentru alimente

Anul acesta numărul companiilor care au ales să recompenseze salariaţii cu tichete cadou pentru sărbători a crescut simtiţor faţă de anul trecut. Este vorba de o creştere cu 20 de procente. Acest lucru s-a întâmplat ca urmare a neimpozitării lor. Codul Fiscal, în vigoare de la 1 ianuarie 2016, încurajează ca angajatorii  să ofere tichete cadou angajaţilor sau copiilor minori ai acestora pentru perioada Crăciunului. Acestea sunt scutite de impozite şi taxe atât pentru angajatori, cât şi pentru salariaţi şi pot atinge valoarea de 150 de lei.
Scutirea totală de impozite se aplică tuturor tichetelor şi cardurilor cadou oferite angajaţilor sau copiilor acestora cu ocazia evenimentelor speciale din an: Crăciun, Paşti, 1 iunie, precum şi angajatelor, de 8 martie.
Tichetele şi cardurile de cadouri sunt neimpozabile, dacă se încadrează în plafonul de 150 de lei per beneficiar. Acestea sunt deductibile pentru companiile angajatoare, fiind încadrate la cheltuieli sociale, al căror plafon de deductibilitate a fost majorat începând cu acest an, de la 2% la 5% din fondul total de salarii.
Începând cu luna ianuarie a anului curent, tichetele cadou sunt scutite şi de la plata impozitului de 16% la nivelul angajaţilor.

Tichete cadou de Crăciun. Află ce sumă
Tichete cadou de Crăciun. Află ce sumă

sursa bussiness Magazin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

“Pasul la ofsaid” cu Cristi Vlad

“Pasul la ofsaid” cu Cristi Vlad Invitatul acestei zile, la emisiunea cu profil sportiv “Pasul la ofsaid”, a fost Cristi Vlad, președintele Petrolului. Una dintre temele...