logo
RNTV Live

“Titi” dinamită!

cristian anghelescu
Cristian Anghelescu

“Titi” dinamită!

Cu nici două săptămâni înaintea încheierii perioadei de transfer a baschetbaliștilor, apele deja învolburate tind să se revarse în Ploiești.

Numit de unii război sau doar imixtiune de către alții, procesul creării unei echipe competitive la nivelul eșalonului secund creează prozeliți.

Ploieștiul, oraș recunoscut, nu demult, în domeniul acestui sport ca fiind cosmopolit – ajuns acum la terapie intensivă! – generează săptămânal surprize după surprize.

Ambiția tuturor de a-și demonstra valoarea, mai ales când este vorba despre banii comunității, naște idei aproape zilnic. Și mai bune și mai rele, oricum regăsite în categoria conceptului generalist numit “proiect”! Și ce bine sună, ce bine dă la promo!

Amintiri care chinuiesc

Dintre cele două propuneri ale momentului, cea venită pe filiera CSU Ploiești pare a răscoli cel mai mult. Ionuț Urzeală, cel care se zbate cel mai mult pentru a reuși un parteneriat cu CSM Ploiești, se lovește, iată, de opoziția lui Mircea “Titi” Constantin. Un fost antrenor care, acum mai bine de trei ani, era expulzat de la echipa CSU Asesoft Kaproni în urma unui mesaj postat pe Facebook prin care contesta decizia clubului de a nu deplasa echipa la un meci, la Cluj! Interesant de reținut, la acel moment conducerea echipei era reprezentată de Ionuț Georgescu, actualul manager al Stelei. Ulterior, după alți doi ani, același “Titi Mircea” era îndepărtat și de la o altă echipă… CSM Ploiești! Așadar, pare a fi exclusă acțiunea răzbunării de vreme ce fostul baschetbalist a fost oficial al ambelor grupări!

Poziția lui Titi supără! Aflat în Regatul Unit, departe așadar de plaiul mioritic, longilinul rămas cu sufletul alături de baschetul din Ploiești (re)deschide cutia Pandorei. O face amintind despre cumetrii și neamuri într-ale sportului dar fără a oferi direct numele personajelor. Mai pe față sau mai voalat, acesta scrie despre Ionuț Georgescu, Ionuț Urzeală sau George Negoițescu. Ultimul îi și răspunde în comentarii, poziția acestuia fiind dezavuată de unii cititori. Iată, structurat, esența materialului publicat pe site-ul său, http://ploiestibasketball.ro

Explicațiile fostului tehnician de la CSU și CSM

Concret, fostul antrenor crede că este vorba despre un atac al lui Urzeală la adresa CSM Ploiești, altul după ce acesta subjugase CSU Ploiești!

“Gruparea privată condusă pe față de Ionuț Urzeală nu se mai mulțumește doar cu resursele CSU Ploiești pentru crearea campionilor la baby-baschet, ci apelează și la resursele CSM Ploiești”.

Și amintește, punându-și câteva întrebări, despre acțiunile momentului în materie de fuziune cu entitatea municipalității.

“Cine a înscris clubul CSU Ploiești în competiția de Liga I, având la cunoștință faptul că sportivii grupării sunt în varstă de până la 16 ani? Astfel, respectiva persoană avea la cunoștință faptul că entitatea nu dispune de jucători pentru a forma o echipă în această competiție! Ori, tactica este simplă: te înscriu în ce nu ești pregătit și apoi, când intri în criza de timp, vin eu și-ți ofer soluția salvatoare!

Reușita de subjugare a CSU Ploiești de către această grupare este susținută de vechea gardă a celor ce foloseau CSU Ploiești. Numele acestora nu le scriu, vă sunt cunoscute și, de frica lor, nimeni nu comentează nimic în Ploiești!

Se omite voit faptul că cei mai mulți sportivi angrenați în competiție la U-18 sunt în pregătire la alt club, care nu e nici CSM, nici CSU și nici în curtea lui Urzeală nu se află!

Numărul de sportivi legitimați participanți la Festivalul de minibaschet este irelevant pentru alcătuirea unei echipe de seniori de Liga I.

Cei peste 200 de juniori ploieșteni sunt, în majoritate, în varstă de până la 12 ani și sunt susținuti în activitatea lor de către părinții acestora prin cotizațiile lunare plătite către grupare” spune Mircea pe site-ul său.

Cine este Mircea “Titi” Constantin

S-a născut în anul 1973 la Ploiești

În 1990 a adus prima medalie de aur a CSS Ploiești (și ultima de atunci!) la nivel de juniori II (sub 16 ani)

În 1991 a reprezentat România la Edmonton (Canada) obținând locul 5 la Campionatul Mondial de Juniori

În 1992 a adus prima medalie de aur a CSS Ploiești (și ultima de atunci!) la nivel de juniori I (sub 18 ani)

În 1994 a jucat pentru CSU BRD Ploiești, nou promovată în prima ligă națională de baschet

În 1996 a câștigat titlul de coșgetter al campionatului românesc de baschet

În același an, și nu numai, a câștigat concursul de slam dunk la All Star Game (estul cu vestul)

În 2000 a revenit din SUA pentru a fi component al nou înființatei CSU Vega Soced Ploiești

În același an a înființat site-ul basket.ro, primul site în domeniu din România

În 2002 a refuzat prima ligă și a ales să evolueze în retur pentru CSU Asesoft Ploiești, ajutând-o să promoveze în prima ligă

În 2005 a fost primul antrenor ploieștean al CSU Asesoft Ploiești, secund al lui Mladen Jojic

În 2009 a înființat CS Chemp Basket Club Ploiești

În anul școlar 2013 – 2014 a fost primul profesor de baschet al Liceului Mihai Viteazul din Ploiești obținând medalia de aur la Olimpiada Națională a Sportului Școlar cu echipa liceului

Tot în 2013 a caștigat, ca antrenor secund al lui Vladimir Arnautovic, meciul CSU Asesoft Ploiești – Khimki Moscova, chiar în Rusia

În același an, a organizat primul Campionat Municipal de Baschet (U13 masculin).

În anul 2014 a fost antrenor al CSU Asesoft Kaproni Ploiești

În 2015 a fost antrenor pentru CSM Ploiești, în primul an de activitate al secției de baschet

În 2016 a ales, în urma promovării examenului de titularizare, să activeze ca profesor în cadrul CSȘ Ploiești

În 2017 a ales să părăsească România. Dar, se dovedește, nu este prea departe de problemele baschetului din Ploiești.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor