logo
RNTV Live

Top 10 castele care trebuie vizitate iarna. Unul este din România

Top 10 castele care trebuie vizitate iarna. Unul este din România
Mihai Constantinescu

Avem cu ce ne mândri! Ne confirmă acest lucru încă o dată, dacă mai era nevoie, şi publicația de turism „Conde Nast Traveler”  care a făcut un top al celor mai frumoase castele. Unul dintre ele este din România. Este vorba de frumoasa cetate Râşnov, care a impresionat prin frumuseţea ei foarte mulţi turişti, veniţi din toate colţurile lumii. Străinii au fost atât de fascinaţi de cetatea noastră, incât au decis că este locul perfect pentru a turna şi un film, mai exact “Regele Scorpion”.

cetatea-rasnov

Alături de cetatea din România, pe listă apar construcții istorice din Germania, Rusia sau Japonia.

Toate merită vizitate în orice sezon, dar capată un aspect cu adevărat feeric iarna.

1. Castelul Neuschwanstein din Bavaria, Germania. Înălțat pe creasta stâncoasă a unui munte, înconjurat de păduri, castelul este creația regelui bavarez Ludovic al II-lea, care, deși a trăit în a doua parte a secolului al XIX-lea, și-a dorit o construcție inspirată din Evul Mediu. La rândul său, Neuschwanstein a inspirat castelul Frumoasei din Pădurea Adormită din Disneyland.

castelul-Neuschwanstein

2. Palatul țarului Alexei Mihailovici din Parcul Kolomenskoye, Moscova, Rusia. Construit inițial din lemn în jurul anilor 1660, palatul a fost ulterior jefuit și dărâmat. În anul 2010 a fost reconstruit din ordinul guvernului rus, la aproximativ jumătate de kilometru mai la sud față de fostul castel. Astăzi, castelul este o destinație preferată de turiștii interesați de viața țarului.

3. Castelul Matsumoto din Matsumoto, Japonia. Matsumoto este unul dintre puținele castele din Japonia construite pe un teren plan, nu în munți sau pe dealuri. Castelul este superb nu doar iarna, ci și primăvara, când înfloresc cireșii care îi înconjoară șanțul de apărare.

Castelul-Matsumoto_51220415

citeste mai multe aici http://greatnews.ro/top-10-cele-mai-frumoase-castele-pe-timp-de-iarna-din-lume-unul-este-in-romania/

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor