logo
RNTV Live

Totul despre conferința de presă a Petrolului!

conferinta FCP
Cristian Anghelescu

Totul despre conferința de presă a Petrolului!

Conferința de presă organizată azi de FC Petrolul i-a avut invitați pe Tavi Grigore, Claudiu Tudor și Marius Chindriș.

În fața reprezentanților mass-media, cei trei și-au expus punctele de vedere vizând jocul cu Flacăta Moreni,de mâine seară.

A fost atins și subiectul “Daniel Chiriță”, temă generată de articolul publicat de RepublikaNews la începutul săptămânii (https://portal.republikanews.ro/daniel-chirita-dupa-perioada-rachita-traiesc-o-noua-umilinta/).

Reacțiile celor trei

Octavian Grigore: “Întâlnim, la scurtă vreme, Flacăra Moreni, o echipă solidă, periculoasă, cu jucători valoroși. Petrolul își dorește același parcurs bun ca până acum și va încerca să învingă și să-și apropie toate punctele. Suntem pregătiți pentru un joc intens și dornici ca, la finalul lui, să contabilizăm încă trei puncte în clasament”.

Claudiu Tudor: “Toată săptămâna ne-am pregătit foarte atent pentru acest joc! Știm că nu trebuie să ne raportăm la meciul câștigat cu ei în Cupă, aici fiecare meci însemnând un pas spre eșalonul doi. Este clar, singurul obiectiv este cel al victoriei și al obținerii tuturor punctelor puse în joc! În cazul meu, nu sunt foarte sigur dacă voi intra mâine, am simțit ieri, la antrenament, o durere neplăcută. Nu vreau să intru și să fac vreo prostie! Este o certitudine, totul se va decide în serie în urma meciurilor directe cu echipele teleormănene!”

Marius Chindriș: “Toate meciurile sunt la fel pentru Petrolul, asta ar trebui să se știe deja! Niciun adversar nu trebuie lăsat să-și facă jocul la Ploiești iar noi să fim mereu concentrați și să ne dorim izbânda. Este o diferență între UTA și Petrolul. Aici, fiecare echipă vrea să vină și să nu piardă! Este o mare responsabilitate, nici nu există un alt deziderat decât promovarea! La Arad s-a stricat tot ce se clădise cu multă trudă. Vreau să-mi fac datoria și să ajut echipa să promoveze”.

Grigore vine cu explicații suplimentare

Față în față cu tirul întrebărilor, Tavi a căutat să fie cât mai explicit și să transmită atât dorințele cât și păsurile sale. Iată câteva dintre subiectele atinse:

Despre meciul de campionat în antiteză cu cel de Cupă

Într-un meci de Cupă se joacă altfel, echipele se desfac și vor neapărat golul care să le aducă izbânda și, implicit, faza următoare. Un joc de campionat poate avea trei semne, al victoriei, al înfrângerii dar și egalul. Meciurile Petrolului sunt mereu televizate și toți antrenorii au posibilitatea de a urmări jocul nostru. Este clar că își vor lua măsuri de siguranță, că ne vor citi jocul, vom încerca să le dejucăm planurile! Obiectivul este primordial și cred că victoria este mai concludentă decât a urmări un joc pe contre, spectaculos, dar încheiat nedecis sau chiar învinși! Iar aici, la Ploiești, în campionat, Petrolul s-a impus cu 3-1 și 4-0!

Despre jocul echipei

Când se formează o echipă nouă cu obiectiv imediat, promovarea, este nevoie de timp și foarte, foarte multă muncă! De unitate, liniște la echipă și aportul nemijlocit al spectatorilor. Nu este ușoară o astfel de reconstrucție păstrând în echipă patru dintre titularii ediției trecute. Această regulă a jucătorilor U-19 ne pune probleme. Un portar și trei fotbaliști U-19 se vor regăsi mereu printre titulari. Eu mă bucur că avem un lot competitiv, că există concurență și că am dureri de cap atunci când trebuie să anunț echipa. Nu este ușor să faci o echipă de bază! Alcătuirea echipei o fac numai în funcție de randament, stare de sănătate și plan tactic. Etapă de etapă, nu în general! Avem opt fotbaliști U-18 dintre care doar trei au evoluat până acum. Vreau să-i rodez pe toți, fiecăruia îi va veni rândul pentru că nu doresc uzura prea mare a unora. Lotul pentru meciul de mâine nu poate suferi mari schimbări față de ultimul meci câștigător.

“Daniel Chiriță a solicitat rezilierea!”

Daniel a fost cel care a solicitat rezilierea contractului cu Petrolul! În discuția cu Cristi Vlad, el a și spus că vrea să joace mai mult! Personal, aș zice că Prunescu – Frâncu, poate și cu Antoche acolo, înseamnă siguranță și chiar și altă viteză. A greșit și Prunescu, chiar de două ori, dar în ambele momente a fost vorba despre o lipsă de informare, nu de pierdere de viteză. Consider că s-a grăbit cu rezilierea și mai cred că trebuie să aibe parte de aplauzale suporterior și ale noastre! Un meci de retragere ar fi perfect pentru fotbalistul Daniel Chiriță!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor