logo
RNTV Live

Tradiţia populară spune că astăzi, de Ovidenie, animalele vorbesc

Tradiţia populară se spune că astăzi, de Ovidenie, animalele vorbesc
Mihai Constantinescu

Sărbătoare mare astăzi pentru creştin-ortodocşi. Cunoscută popular şi ca Ovidenie, astăzi se prăznuieşte în toate bisericile,Intrarea Maicii Domului în Biserică.  Această sărbătoare aminteşte despre promisiunea făcută lui Dumnezeu de către  Părinţii Maicii Domnului, Sfintii Ioachim si Ana, de a aduce la templu copilul lor, în cazul în care vor fi binecuvântaţi cu unul. Un înger le-a dat vestea că vor avea o fetiţă şi se va numi Maria. La trei ani de la Naşterea Maicii Domnului, Sfinţii Ioachim şi Ana şi-au respectat făgăduiala.

În credinţa populară se spune că lumânările aprinse în această zi pentru cei adormiţi fără lumină nu se sting niciodată pe lumea cealaltă. De asemenea, se mai crede că în această zi animalele prind grai şi pot vorbi.

În credinţa bucovinenilor există obiceiul popular  ca în ziua de Ovidenie, dis-de-dimineaţă, să se trezească şi să arunce un vreasc în cuptor, fără să-l aprindă, acesta căpătând rolul luminii pe ceea lume.

Tradiţia populară se spune că astăzi, de Ovidenie, animalele vorbesc
Tradiţia populară se spune că astăzi, de Ovidenie, animalele vorbesc

sursa foto doxologia.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor