logo
RNTV Live

Traficul feroviar ar putea fi din nou paralizat. Se anunţă proteste masive

plecari tren
Mihai Constantinescu

20 aprilie este data până la care se mai poate face ceva! Angajaţii de la căile ferate aşteaptă până la această dată aprobarea creşterii salariale cu 25 la sută. În caz contrar vor demara ample acţiuni de protest.

“Am avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor şi i-am cerut creşteri salariale cu 25 la sută, departajare în coeficientul de ierarhizare în funcţie de volumul de muncă şi de activitate. De asemenea, am cerut ca atunci când se fac majorari ale salariului minim pe economie să meargă pe toată grila. Am cerut, de asemenea, condiţii mai bune de muncă”, a spus liderul FNFMC, Grigore Mare, potrivit News.ro.

Ceferiştii vor şi investiţii masive pentru că nu s-au mai făcut de 27 de ani, dar şi atragere de fonduri europene.

De suferit au şi călătorii. Liderul de sindicat a explicat faptul că decizia Guvernului de a acorda gratuitate studenţilor la călătoriile cu trenul, a crescut puternic afluxul de călători şi că , cel puţin la ora actuală există riscul să nu existe suficiente vagoane.

“Dacă negocierile vor eşua, suntem pregătiţi să declanşăm acţiuni de protest cu oprirea lucrului, respectând cadrul legal”, a mai spus presedintele FNFMC.

În Prahova, ultimul protest spontan al angajaţilor CFR a avut loc pe 22 februarie. Atunci s-a creat haos în gară, dar şi la casa de bilete. Întîrzierile au fost de cîâe 7 ore. Oamenii au aştepta ore în şir până la venirea trenului sau au mers cu microbuze.

citeşte şi https://portal.republikanews.ro/haos-la-gara-de-vest-ploiesti-calatorii-sunt-disperati/

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor