logo
RNTV Live

E treabă mare, la noua stație de epurare! Primăria cere o expertiză

E treabă mare, la noua stație de epurare!
Ciprian Radu

Noua stație de epurare are multe probleme

Primăria Ploiești a câștigat în instanță finanțarea de 18 milioane de lei, pentru finalizarea lucrărilor la noua stație de epurare. Alta, acum! Nu se știe dacă instalațiile mai funcționează, după atât timp. Deci, trebuie o expertiză.

Lucrările la noua stație de epurare a Ploieștiului au fost sistate la 85 la sută, când a survenit problema legată de finanțare.

După aproape 4 ani, instanța a hotărât că Primăria Ploiești are dreptul să capete cei 18 milioane de lei pentru finanțare de la Ministerul Dezvoltării.

Inițial, proiectul fusese făcut cu Ministerul Mediului, iar, la trecerea la cel al Dezvoltării, fondurile n-au mai fost alocate.

Banii ajung pentru continuarea lucrărilor, dar problema este că nu se știe dacă instalațiile montate deja mai funcționează!

Asta susține primarul Adrian Dobre, care a cerut deja o expertiză în acest sens.

CITEȘTE și Fonduri pentru terminarea blocurilor-fantomă de la Gara de Vest

De fapt, municipalitatea trebuie să reia procedura cu majorarea sumei alocate deoarece, la “prima strigare” nu s-a prezentat nimeni!

„În teorie, stadiul lucrărilor a ajuns la 85%. Aşteptăm să fie redactată motivarea hotărârii judecătoreşti şi să ajungă documentele la Ministerul Dezvoltării. Dacă lucrarea ar fi fost conservată, probabil că ar fi ajuns această sumă pe care o avem de primit. În privinţa construcţiei propriu-zise nu avem motive de îngrijorare, sunt nişte betoane până la urmă, n-ar avea ce să se degradeze. Problema este la aparatură. Nu ştim ce mai e utilizabil”. 

Adrian Dobre, primarul Ploieştiului.

Vechea stație de epurare a Ploieștiului nu respectă condițiile de mediu actuale.

Potrivit Telegrama, Din această cauză, Primăria Ploiești trebuie să plătească între 50 și 100 de mii de lei lunar.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor