logo
RNTV Live

Trei băraţi din Ploieşti i-au băgat în sperieţi pe americani. Acuzaţi de fraudă de 18 milioane de dolari

sursa foto DCNews
Mihai Constantinescu

Conturile americanilor, în pericol. Câteva mii au fost sparte

Trei băraţi din Ploieşti i-au băgat în sperieţi pe americani. Acuzaţi de fraudă de 18 milioane de dolari.

Trei bărbaţi din Ploieşti au reuşit să dea peste cap viaţa a peste 36 de mii de americani, dar şi a celor de la FBI după ce au spart mii de conturi şi ulterior au fost golite de bani. Tot ce au avut nevoie în reuşita lor a fost o minte genială, un calculator şi cartele prepay.

Patru ani au fost făcute cercetări şi au fost umăriţi până ai fost prinşi de către cei de la FBI.

Au creat o reţea de call center care imita roboţii băncilor ai căror clienţi erau cei jefuiţi, notează observator.tv

Pun la cale sisteme automatizate de înregistrare a vocii şi impersonează call center-ul băncii. În acest moment oricine are acces la carduri prepay de telefonie mobilă, pe care le pot ataşa unui calculator şi cu care pot simula o reţea call center, a spus Bogdan Botezatu, expert în securitate cibernetică.

Cei prinşi în capcana hackerilor erau uşor păcăliţi. Primeau un telefon sau un mesaj şi li se cerea să apeleze un număr de telefon. Cu ajutorul apelului erau rugaţi să ofere anumite informaţii, pentru că au fost identificate anumite probleme la conturile lor bancare. Datele erau furnizate cât ai zice peşte, inclusiv cele ale cardului sau ale asigurării sociale.

Informaţiile despre clienţii afectaţi erau vândute pe piaţa neagră.

Hackerii vând aceste informaţii mai departe unor indivizi specializaţi, care clonează informaţiile respective obţinute de la clienţi pe carduri goale şi apoi retrag banii de la bancomate, a spus perntru observator.tv Bogdan Botezatu, expert în securitate cibernetică.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor