logo
RNTV Live

“Tricolorii” joacă finala Trofeului Carpați!

Romania - Trofeul Carpați
Cristian Anghelescu

“Tricolorii” joacă finala Trofeului Carpați!

Naţionala României a întânit aseară Bahrainul, locul 23 la ultimul Mondial, echipă  pregătită de unul dintre cei mai valoroşi antrenori europeni, islandezul Gudmundur Gudmunsson, cel care a cucerit aurul olimpic în 2016 cu Danemarca.

Cu Alexandru Șimicu, revenit sub tricolor după patru ani de absență, România a învins cu scorul de 29-20 (11-13).

Revenire spectaculoasă a gazdelor

Cu un joc foarte agresiv, uneori dincolo de limita regulamentului (două cartonașe roșii), și cu o apărare avansată, vicecampionii Asiei din 2016 le-au pus mari probleme elevilor lui Xavier Pascual în prima repriză, atunci când Bahrain a condus și la o diferență de 5 goluri.

Intervențiile lui Mihai Popescu, coroborate cu contraatacurile rapide pe extreme, au schimbat soarta meciului în repriza secundă. România a făcut show pe finalul meciului în aplauzele celor 2000 de spectatori prezenți în Sala Polivalentă din Călărași.

În celălalt meci al zilei, Portugalia a dispus în prima semifinală de Tunisia, 33-29 (14-14).

Declarația antrenorului Xavier Pascual

Vorbind despre reconstrucţia handbalului masculin, Xavier Pascual a declarat:

„În toate lucrurile există multă grabă şi foarte puţină răbdare, iar acesta nu e un lucru bun pentru muncă. Încercăm să schimbăm câteva lucruri, respectând ce s-a făcut bine, dar dacă am continua pe acelaşi drum nu vom ajunge să ne batem cu cei din handbalul mare. La prima echipă încercăm să schimbăm câteva detalii referitoare la modul de joc, iar toate acestea să meargă în cascadă la echipele de tineret, juniori şi cadeţi.”

Trofeul Carpaţi este ultima verificare pentru tricolori înaintea meciurilor de săptămâna viitoare din preliminariile Campionatului Mondial de handbal.Turneul de calificare se va disputa la Bolzano, unde România va întâlni Italia, Feroe şi Ucraina, prima clasată urmând să obţină biletul pentru barajul la Mondiale.

Turneul de calificare este la Bolzano

Turneul de calificare se va disputa la Bolzano, unde România va întâlni Italia, Feroe şi Ucraina, prima clasată urmând să obţină biletul pentru barajul la Mondiale.

România va juca pe 11 ianuarie primul meci din grupe în fața Italiei.

Absentă de 7 ani de la Mondiale şi de 22 de ani de la Europene, Naţionala masculină speră ca în 2018 să revină în lumea mare a handbalului internaţional.

Finala şi meciul pentru locurile III-IV:

România – Portugalia, azi, de la ora 18:45, pe TVR HD

Bahrain – Tunisia, azi, de la ora 21:00, pe TVR 1 şi TVR HD

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor