logo
RNTV Live

Turiştii, atraşi ca un magnet. Locurile cu cel mai pur aer din România

cel mai pur aer "Cu bicicleta la Breaza", la start/ Freerider.ro
Mihai Constantinescu

Topul locurilor din România cu cel mai pur aer

Turiştii, atraşi ca un magnet. Locurile cu cel mai pur aer din România.

Nu încape în discuţie. România este o ţară fermecătoare. Turiştii se bucură nu doar de peisaje superbe ci şi de locuri cu aer pur.

Locurile cu cel mai curat aer din România: Poiana Mărului

La mai puțin de 150 de kilometri de Timișoara se află Poiana Mărului, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Banat. Zona este situată la 700 de metri altitudine, străjuită de Munții Țarcu și Muntele Mic.

Aici, calitatea aerului este asigurată de patru componente esențiale: ozonul, ionizarea negativă, aerosolii naturali și puritatea. În plus, cercetătorii francezi susțin că aerul din Poiana Mărului este mai curat ca cel din zona Cascadei Niagara, adică ionizarea este de 10 ori mai mare, ea fiind benefică pentru sănătate și prevenind anumite boli. 

Locurile cu cel mai curat aer din România: Băile Tușnad

Staţiunea din Harghita se află la 650 de metri altitudine şi este cel mai mic oraş din ţară. Este o oază de linişte şi de sănătate pentru persoanele care suferă de anumite afecţiuni. Asta datorită lacurilor sărate, a nămolului şi a tratamentelor la mofetă. Supranumit şi „Perla Ardealului“, oraşul are o populaţie de puţin peste 1.600 de locuitori.

Afla mai multe pe clicksanatate.ro. 

Foto cu carater ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor