logo
RNTV Live

Turiştii care vor atinge operele lui Brâncuşi vor fi aspru pedepsiţi

Turiştii care vor atinge operele lui Brâncuşi vor fi aspru pedepsiţi
Mihai Constantinescu

Turiştii care vor atinge operele lui Brâncuşi vor fi aspru pedepsiţi. Aceasta este decizia consilierilor locali din Târgu-Jiu care doresc astfel să protejeze operele lui Constatin Brâncuşi de persoane certate cu bunul simţ.

Decizia a fost supusă votului consilierilor, după ce două adolescente din Slatina şi Drobeta-Turnu Severin au vandalizat, în luna aprilie, Coloana Infinitului, scriindu-şi numele pe operă.

Consilierii au decis să pedepsească astfel de ieşiri cu amenzi usturătoare. Mai exact cu  amenzi cuprinse între 500 şi 2.500 de lei.

În şedinţa de luni a Consiliului Local s-a votat şi articolul potrivit căruia este interzis accesul în preajma pieselor care compun Ansamblul Monumental ”Calea Eroilor” al persoanelor cu câini sau alte animale şi a bicicliştilor sau tinerilor care se plimbă cu role.

citeşte mai multe aici http://www.gandul.info/stiri/decizie-drastica-a-consilierilor-locali-din-targu-jiu-operele-lui-brancusi-nu-mai-pot-fi-atinse-16244627

sursa foto PSnews

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor