logo
RNTV Live

Turiştii, terorizaţi de urşii gunoieri în staţiunile montane din Prahova, Jandarmii acţionează zilnic

turisti ursi
Mihai Constantinescu

Zilnic Jandarmii intervin în staţiunile prahovene pentru îndepărtarea urşilor

Turiştii, terorizaţi de de urşii gunoieri în staţiunile montane din Prahova, Jandarmii acţionează zilnic

Urşii gunoieri au devenit o prezentă obişnuită în staţiunile montane din Prahova, în apropierea oamenilor. Obişnuiţă nu înseamnă însă nu nu sunt periculoşi.Zilnic , jandarmii intervin pentru îndepărtarea lor

În data de 17.10.2019, în jurul orelor 18.35, în urma unui apel sosit prin S.N.U.A.U. 112, patrula de jandarmi montani din cadrul Postului de Jandarmi Montan Azuga a intervenit în apropierea Cascadei Urlătoarea, din zona montană a staţiunii Buşteni, pentru recuperarea a şapte persoane care s-au speriat de apariţia unui urs pe traseul de coborâre şi au rămas blocaţi pe o stâncă din apropierea cascadei.
Turiştii au fost localizaţi şi coborâţi în siguranţă în localitatea Buşteni. Nu au prezentat probleme medicale nefiind necesară solicitarea ambulanţei.

Măsuri

Jandarmii le reamintim celor care doresc să facă drumeții în zona montană a județului, să se informeze cu privire la starea traseelor, a condițiilor meteorologice și a pericolelor care pot intervenii în zone necunoscute, unde pot fi animale sălbatice, în vederea preîntâmpinării oricăror evenimente nedorite.
Întrucât prezența ursilor este tot mai des semnalată în anumite zone de munte, localități, gospodării, Jandarmeria le transmite cetățenilor o serie de recomandări folositoare pentru a prevenii incidente nedorite și pentru a evita producerea unor situații periculoase. Vă informăm că în acest an jandarmii au intervenit la 258 solicitări pentru îndepărtarea animalelor sălbatice din care 164 fiind pentru urşi.

În situația în care semnalati prezența unui urs, vă recomandăm:
– Să vă adăpostiți în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia;
– Să nu vă apropiați de el pentru a face fotografii;
– Să nu îl hrăniți;
– Să nu aruncați cu pietre sau alte obiecte;
– Să faceți zgomot, gălăgia sperie ursul și astfel poate fi ținut la distanță;
– Să nu vă bazați că este suficientă distanță până la urs și să vă îndepărtați de el;
– Să vă păstrați calmul și să nu fugiți.
Important: Solicitați sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgență 112!.

sursa I.J.J.Prahova

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor