logo
RNTV Live

ULTIMĂ ORĂ! Se modifică orarul elevilor. Cât vor sta la școală în anul școlar următor

liceu agricol barcanesti elevi
Daniel

Potrivit edupedu.ro, președintele Klaus Iohannis a semnat astăzi decretul de promulgare a Legii care scade numărul de ore de școală și liceu. Elevii din învățământul primar vor face începând de anul școlar următor, în medie, 20 de ore/săptămână, elevii de gimnaziu – 25 de ore săptămânal.

Cel mai mare impact al acestei legi va fi la gimnaziu, unde sunt tăiate peste 5 ore din orarul săptămânal al elevilor. Nu este clar în ce mod va pune în aplicare ministrul educației această modificare, care inițial a spus că va tăia discipline, pentru ca o zi mai târziu să revină asupra declarației și să vorbească despre generalizarea programului after school.

Legea promulgată astăzi prevede 20 de ore pe săptămână în clasele I-IV (față de 19-22 ore în prezent), 25 de ore la gimnaziu (față de 26-34 în prezent) și 30 la liceu. Legea a fost inițiată de parlamentarul PSD Liviu Pop și inițial a fost respinsă la promulgare de Klaus Iohannis.

Prevederile “intră în vigoare începând cu anul școlar 2020-2021”, se arată în legea promulgată de Iohannis.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor