logo
RNTV Live

Umilitor! Elevi de clasa a 7-a tunși cu forța la Colegiul A.I. Cuza din Ploiești

Cazul elevilor tunși în oră la Colegiul Al. I. Cuza.
rnews

Elevi de clasa a 7-a tunși cu forța la Colegiul A.I. Cuza din Ploiești

O profesoară de matematică a umilit doi elevi în timpul orei. Aceștia au fost tunși în fața colegilor pe motiv că ar avea părul prea lung. 

Profesoara i-a pus pe colegii copiilor să le măsoare părul cu o riglă. 15 centimetri i s-au părut prea mult, așa că a cerut o foarfecă și le-a scurtat părul.

Părinții elevilor sunt indignați. Unul dintre ei i-a scris deputatului USR Dan Rădulescu. Acesta a semnalat cazul pe Facebook.

Înapoi în comunism

„Vă amintiți vremurile acelea, când pe unii-i ridica miliția și-i tundea-n dubă? Ori, vorba zeflemitoare, “ia, bă, cinci lei și tunde-te!”? Ori, anii 90, când minerii-i tăbăceau bine pe cei cu o frizură necorespunzătoare? Ei, bine, acele vremuri nu sunt atât de îndepărtate, precum ați fi tentați să credeți…

Astăzi, m-a sunat Răzvan Ioniță. Avea o voce gâtuită de indignare. Băiatul lui este elev într-a șaptea la Colegiul Național Alexandru Ioan Cuza din Ploiești. De o bună bucată de vreme era tachinat de doamna profesoară de matematică. Nu pe motiv că nu s-ar fi priceput la disciplina lui Pitagora, ci pentru că, în viziunea dumneaei, micuțul nu corespundea – avea părul lung.

Degeaba tatăl i-a explicat, inclusiv dirigintei, de nenumărate ori cum stă treaba. Doamna, nu și nu. Până astăzi. Când a pus câțiva colegi să-i măsoare părul copilului, a constatat cei 15 centimetri, apoi le-a cerut o foarfecă și l-a tuns. A urmat încă un coleg de clasă, la fel de “necorespunzător”.

Nu a contat că acei copii au 13 ani. Că s-ar fi putut speria și reacționa cumva. Încât să se întâmple o tragedie. Calea dintre o foarfecă și un ochi, o ureche sau o mână este extrem de mică, mai ales în aceste cazuri. Nu! Nu a contat pentru onorabilul cadru didactic că gestul său necugetat poate lăsa urme adânci în dezvoltarea psiho-emoțională a celor doi adolescenți!

Nici că, în urma unei plângeri la poliție – care și sper să se întâmple – poate fi acuzată de vătămare corporală.

Am sunat acum la secretariatul colegiului. Doamnele directoare sunt plecate. Luni…
Consider că această doamnă profesoară nu onorează învățământul românesc!” – a scris Dan Rădulescu pe Facebook.

Foto cu caracter ilustrativ

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor