logo
RNTV Live

Un cântăreț celebru este audiat la DIICOT în dosarul medicului Lucan

lucan
rnews

Un cântăreț celebru este audiat la DIICOT

După Alexandru Arșinel, a venit răndul cântărețului Victor Socaciu să fie audiat la DIICOT. 

Medicului Mihai Lucan este acuzat de delapidare şi suspectat că s-a îmbogăţit folosind banii şi aparatura Institutului de la Cluj.

Victor Socaciu, fost deputat PSD a fost chemat azi pentru a fi audiat în calitate de martor.

Socaciu a fost supus în anul 2009 unui transplant renal de către medicul Lucan. Fostul ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a acuzat că artistul ar fi beneficiat de un tratament preferențial. Solistul a respins acuzațiile.

Săptămâna trecută, în același dosar au fost audiați, tot ca martori, actorul Alexandru Arșinel și Emil Boc, primar al municipiului Cluj-Napoca.

Emanuel Ungureanu, care a lucrat la Institutul de Transplant Renal din Cluj, spune că celebrul medic își alegea pacienții în funcție de banii sau influența acestora. 

Li se sugera să plătească o sumă în avans ca să ajungă cu prioritate la transplantare. Cum au ajuns Victor Socaciu şi Alexandru Arşinel. Unii furnizau imagine sau influenţă politică, alţii trebuia să plătească”, a spus deputatul USR.

Mihai Lucan, fiul acestuia, directorul administrativ al Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, Dan Emil Fofiu-Sânpătreanu şi directorul economic Sanda Rodica Baciu  sunt cercetați sub control judiciar.

Sursa: Digi 24

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor