logo
RNTV Live

Un CICLON va lovi România. Fenomene extreme, inclusiv în Prahova

zapada 19
Daniel

Administrația Națională de Meteorologie anunță că începând din această noapte România va fi lovită din nou de un ciclon rece.

Potrivit meteo.ro, în Ploiești ninsorile vor începe pe la miezul nopții , iar mâine precipitațiile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Meteorologii aşteaptă un ciclon dinspre Marea Mediterană care va aduce ploi şi lapoviţă în sud, şi ninsori în nord, în vest şi la munte. Cele mai mici temperaturi se anunță în nordul ţării unde vor scădea până la minus 10 grade pe parcursul nopții.

Temperaturile vor urca puțin peste valoarea de 0 grade.

În țară

Vremea va fi predominant inchisa si pe arii extinse vor cadea precipitatii mai ales sub forma de ninsoare.  Cantitatile de apa vor fi local mai insemnate in special in regiunile sudice, iar la munte se va depune un strat consistent de zapada. Vântul va avea intensificari pe crestele montane, unde va viscoli ninsoarea, iar temporar si la cote mai reduse vor fi intensificari si in sudul, centrul si estul teritoriului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -1 grad in nordul Moldovei si 8 grade in Dobrogea, iar cele minime se vor situa, in general, intre -4 si 3 grade.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor