logo
RNTV Live

Un fost candidat la Primăria Ploiești îi scrie președintelui Iohannis: „Ne-ați dezamăgit!”

fenichiu
rnews

Fost candidat independent la Primăria Ploiești, Marius Fenichiu, a adresat o scrisoare deschisă președintelui României, Klaus Iohannis. Fenichiu critică, astfel, declarațiile președintelui Iohannis care, întrebat ce părere are despre demersul de modificare a Constitutiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie și un bărbat, a spus că este adeptul toleranței și consideră ca fiind “greșită” calea “fanatismului religios”.

„Mă număr printe cei 3 milioane de români, care au semnat petiția prin care se cere modificarea Constituției, astfel încât căsătoria să fie definită ca o reuniune exclusivă între bărbat și femeie și nu din doi soți, cum este acum. Am semnat PENTRU, ci nu ÎMPOTRIVĂ! Am semnat pentru întărirea conceptului de familie, din dorința de a contribui câtuși de puțin la continuitatea neamului nostru românesc, ci nu împotriva homosexualilor. Indiferent de convingerea că omul este creat de Dumnezeu, sau că este rezultatul evoluției, gândesc că familia nu poate fi în mod natural formată altfel, decât dintr-un bărbat și o femeie.

Nu sunt un credincios, în sensul credinței în Dumnezeu, în nicio formă în care poate fi invocat. În copilărie, viața m-a făcut să-l invoc de multe ori pe Dumnezeu, poate de prea multe ori pentru un copil, până într-un moment în care am renunțat să o mai fac, convins fiind că totul e în van. Cred însă în oameni, poate prea mult, și cred cu tărie în puterea binelui. Am prieteni țigani, evrei, polonezi și italieni. Am prieteni ortodocși, penticostali, catolici și baptiști. Am prieteni preoți, ortodocși și catolici. Le-am spus părerea mea despre existența lui Dumnezeu, dar nu am dat și nu am de gând să-i dau vreunuia dintre ei în cap, pentru a-l determina să se lepede de Dumnezeu, precum și unii dintre ei au încercat să mă convingă de existența Sa, însă niciunul nu mi-a dat în cap și sunt convins că nici nu o va face, pentru a mă convinge să cred în El.

Totuși, dumneavoastră mă catalogați ca fiind un fanatic religios! Să stiți domnule Președinte că am participat la alegerea dumneavoastră nu doar cu votul meu, ci printr-o activitate electorală susținută, prin care am convins mulți oameni să vă voteze. Exprimarea dumneavoastră, făcută de la înălțimea funcției de Președinte al României, nu vă onorează, iar pe mine unul, mă jignește profund. Și nu doar pe mine, ci pe mulți din cei care au crezut cu tărie că veți fi un alt fel de președinte! Ne-ați DEZAMĂGIT, domnule Președinte!”, a scris Marius Fenichiu în scrisoarea deschisă menționată.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor